Porodica i grad u šoku: Nikome nije jasno kako se Stefana (14) utopila, kažu da je bila dobar plivač!

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

20.08.2019

07:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Priboj je juče u neverici dočekao vest da je 14-godišnja devojčica, koja je u nedelju predveče pronađena mrtva na Savi, zapravo njihova sugrađanka Stefana Manović. Uzorno, vaspitano i živahno dete, dobar đak i sportista – pričali su utučeni poznanici njenih roditelja.

RepublikaFoto: printscreen/facebook.com
Bila je uzorno i vaspitano dete... Stefana M.

Stefana je prekjuče sa svojim roditeljima i mlađim bratom bila u Makišu, na jednom splavu čiji vlasnik je rodom iz Priboja i koji je organizovao druženje za svoje poznanike. Oko 17 sati primećeno je da devojčice nema, a njeno beživotno telo zatečeno je u reci dva sata kasnije.

Pod kojim je okolnostima i kada je Stefana, koja je za desetak dana trebalo da krene u osmi razred Osnovne škole "Desanka Maksimović" u Priboju, pala u Savu za sada nije poznato.

- Verovatno se nikada neće ni saznati jer, koliko smo uspeli da čujemo, taj trenutak niko nije video. Samo je primećeno da je nema što je, posle nekog vremena tokom koje su je otac i majka tražili među gostima splava, pobudilo sumnju da je nestala u reci. Prema onome što znam, Stefana je bila dobar plivač - ispričao nam je prijatelj porodice Manović.

Nedugo po prijavi da je devojčica nestala, kaže on, u Makiš su pristigli ronioci Žandarmerije koji su pronašli telo devojčice, kako se priča u Priboju, ispod splava na kome je organizovano druženje.

Osim informacija koje su stigle u Priboj iz Beograda, gde se još uvek nalaze Stefanini roditelji, da će obdukcija utvrditi uzrok smrti 14-godišnjakinje, drugih detalja vezanih za ovu nesreću za sada nema.

Gradićem na Limu, koji o Stefani i njenoj porodici ima samo reči hvale, juče su kružile dve verzije događaja koji je u smrt odneo jedno divno dete i zauvek u crno zavio njene roditelje i brata.

Prema prvoj, koju pronosi većina poznanika porodice Manović, Stefana je poslednji put viđena na splavu tokom proslave, a prema drugoj, pre nego što je nestala, kupala se sa sa drugom decom pored tog istog splava.

- Kako god bilo, tuga je do neba. Stefana je bila sjajno dete, dobar drug, bavila se karateom. Živela je sa svojim roditeljima u stanu u Novom Priboju. Znam da su neki moji poznanici u ponedeljak pre podne hteli da odu do Manovića i da izjave saučešće, ali su odustali jer su čuli da su otac i majka devojčice i dalje u Beogradu. Još uvek se i ne zna kada će biti obavljena sahrana - kaže izvor "Blica".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading