Čumetovoj bivšoj sude zbog lažnog iskaza protiv "zemunskog klana"

Autor:

Hronika

03.06.2019

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čumetovoj bivšoj preti robija! Kako Srpski telegraf saznaje, suđenje Ivani Buhi, koju je nekadašnji svedok-saradnik u postupcima protiv "zemunskog klana" Ljubiša Buha tužio zbog davanja lažnog iskaza, trebalo bi da počne ove nedelje u Prvom osnovnom sudu u Beogradu.

RepublikaFoto: facebook.com/Legende devedesetih
Ljubiša i Ivana Buha

Buha je krajem prošle godine protiv bivše žene podneo krivičnu prijavu zbog sumnje da je lažno svedočila tokom suđenje protiv njega.

- On je tereti da je tokom suđenja u postupku za ukradeni ferari koji joj je poklonio više puta davala lažne izjave! Prema tvrdnji Buhe, ona je, i pored toga što je znala da čini krivično delo za koje je zaprećena zatvorska kazna, na njegov račun iznela niz ozbiljnih optužbi - kaže izvor Srpskog telegrafa.

16 meseci zatvora dobio Čume zbog vređanja zamenika tužioca

Ivana je tokom postupka izjavila da joj Čume, s kojim ima dete, čak dve godine nije davao novac za alimentaciju iako je nekadašnji svedok-saradnik tvrdio da uredno plaća sve izdatke.

Optužila supruga da pije antidepresive

RepublikaFoto: Medija centar Beograd
Ivana Buha

Sporni iskazi za koje tužilaštvo tereti Ivanu Buhu je i to što je ona tokom postupka pričala da je nekadašnji svedok-saradnik "poludeo i da pije lekove za depresiju", kao i to što je na sudu izjavila da nikad nije ucenjivala Čumeta iako je on tvrdio suprotno.

- Pored toga, Ivana je ispričala i da joj je bivši suprug prilikom jedne njene posete u KPZ Padinska skela pretio i da se od tada plaši za život! Ipak, istraga je pokazala da njene optužbe nemaju osnova, te je tužilaštvo prihvatilo Buhinu tužbu i odlučilo da je krivično goni za davanje lažnog iskaza i za optuženu zatražilo kaznu zatvora od šest meseci, uslovno dve godine - dodaje naš sagovornik.

 Jokić: Očekujem postupak i protiv Milana Ljubenovića, pripadnika Ivaninog obezbeđenja

Buhin advokat Stefan Jokić kaže da se ovom optužnicom samo dokazalo da je njegov branjenik govorio istinu. - Ono što je moj klijent govorio tokom suđenja, da Ivana Buha ne govori istinu, sad se pokazalo tačnim. Kao rezultat toga imamo postupak za davanje lažnog iskaza koji se vodi protiv Ivane Buhe. Očekujemo takođe da će i protiv Milana Ljubenovića biti pokrenut postupak - kaže Jokić.

Jokić: Buhi uskraćena prava

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Stefan Jokić

Jokić navodi i da postupak protiv njegovog branjenika nije vođen po zakonu.

- Trenutno smo u kontaktu sa organizacijama koje brinu o ljudskim pravima i koje su zainteresovane za predmet mog branjenika jer su i oni sami uočili da Buha nije imao fer suđenje i da su mu bila uskraćena ljudska prava - dodaje Jokić.

Podsetimo, Buha se u zatvoru nalazi od 2015. godine. On je 2017. osuđen na dve godine i osam meseci zatvora, kao i na novčanu kaznu od 180.000 dinara zbog krivično dela prikrivanja, ugrožavanja sigurnosti pripadnika obezbeđenja njegove supruge Milana Ljubenovića, kao i za sprečavanje i ometanje dokazivanja svojoj bivšoj supruzi Ivani Buhi. Pored toga, Čume je osuđen i na 16 meseci zatvora zbog vređanja zamenika tužioca tokom suđenja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading