OBAVEŠTENJE ZA SVE VOZAČE: Ovo su nove cene goriva!

Autor:

Biznis

21.06.2024

10:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Razlika u odnosu na prethodnu nedelju...

OBAVEŠTENJE ZA SVE VOZAČE: Ovo su nove cene goriva!

Foto: Profimedia

Cena evrodizela će se danas od 15 sati do sledećeg petka zadržati na maksimalnih 203 dinara po litru, što predstavlja rast od 2 dinara u odnosu na prethodnu nedelju. Ovo poskupljenje dolazi nakon što je cena evrodizela prošle nedelje iznosila 201 dinar po litru. Istovremeno, cena benzina evropremijum BMB će biti 191 dinar po litru, što je takođe rast od 2 dinara u odnosu na prethodnu nedelju kada je cena iznosila 189 dinara po litru.

Od 1. maja ove godine, došlo je do povećanja akciza na gorivo, alkohol, kafu i cigarete u Srbiji. Ovo povećanje akciza je rezultiralo rastom cena goriva.

Fluktuacije cena goriva su često rezultat ekonomskih faktora, globalnih tržišta nafte i promena u poreskoj politici. Povećanje akciza na gorivo može biti posledica nastojanja države da poveća prihode ili da utiče na smanjenje potrošnje određenih proizvoda.

Poskupljenje goriva, posebno evrodizela koji sada dostiže cenu od 203 dinara po litru.

Podsećamo, Nacionalna služba za zapošljavanje danas je najavila isplatu redovne novčane naknade za nezaposlena lica širom zemlje. Ova vest sigurno će obradovati mnoge građane koji se oslanjaju na ovu podršku dok traže novo zaposlenje.


Za lica koja žive na i izvan teritorije AP Kosovo i Metohija, privremena novčana naknada biće isplaćena u subotu, 22. juna. Ova mera će pružiti olakšanje onima koji se suočavaju sa posebnim izazovima zbog svoje lokacije.

Kako je navedeno u zvaničnom saopštenju, kako redovna tako i privremena novčana naknada za maj mesec biće isplaćena preko Banke Poštanska štedionica. Ovo je važan detalj koji će biti od značaja za sve korisnike ove naknade.

Ovakve mere podrške nezaposlenima imaju veliki značaj u očuvanju socijalne sigurnosti i pružanju podrške onima koji se trenutno nalaze izvan radnog sistema. Isplate novčane naknade omogućavaju ljudima da održe svoj standard života dok aktivno traže nova zaposlenja, što je od izuzetne važnosti za održavanje njihove motivacije i samopouzdanja u ovoj fazi života.

Podsećamo, policija u Nišu je u proteklim danima dobila više prijava građana koji su bili meta lažnih poziva osoba koje su se predstavljale kao lekari. Ti pozivi su bili usmereni ka roditeljima, a tražena je hitna medicinska pomoć za njihovu decu uz zahtev za značajnom novčanom sumom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading