Mitrović kupio fantastična umetnička dela!


IZVOR: Republika - 22.08.2018 | 18:46


Nakon voznog parka oldtajmera, koje je Željko Mitrović kupio kako bi što autentičnije prikazao početak 20. veka, mlaznih odela, koja su do juče bila samo deo mašte i budućnosti, kao i luksuznih brodova kojima će raspolagati zadrugari, stiglo je novo iznenađenje.

Foto: Promo foto

Željko Mitrović

Juče je u Šimanovce pristiglo više od 300 skluptura, eksponata, vrednih reprodukcija, ali i pojedinih originala različitih umetničkih dela iz Italije, Francuske i drugih delova Evrope i sveta.

Pored domaćih slikara, vajara i ostalih umetnika, kompleks "Zadruge 2" krasiće i neke od najpoznatijih umetnina iz celog sveta, te će na taj način verodostojno biti prikazana renesansna epoha u kneževini u kojoj će boraviti skoro 50 zadrugara.

 Željku je inspiracija za ovaj projekat bio čuveni Kozimo Mediči, firentinski bankar i finansijer umetnosti

Željku Mitroviću je inspiracija za ovaj, prema rečima mnogih stručnjaka, najzahtevniji TV projekat u svetu bio čuveni Kozimo Mediči, firentinski bankar, graditelj, ali i ljubitelj i finansijer umetnosti. Zbog toga, pored mnogobrojnih revolucionarnih i epohalnih tehničkih rešenja koja će Željko Mitrović primeniti u svom bajkovitom Imaginarijumu "Zadruga 2", ambijent koji kreira za učesnike biće obogaćen vrednim umetninama renesansnog perioda iz cele Evrope.

Foto: Promo foto

Slike

Podsećanja radi, kompanija "Pink" kupila je i nekoliko mlaznih odela, kojima će, kao jedan od načina, Veliki Šef slati svoja pisma, ali i pomoću kojih će bezbednost u kompleksu "Zadruge 2" biti podignuta na najviši nivo. Odela će koristiti Veliki Šef, ali i njegov asistent, kao i bezbednosne službe Pinka. Odelo poseduje pet mlaznih motora i leti na visinama do četiri kilometra. Ovo je samo jedno od tehnološko-revolucionarnih rešenja koje će biti primenjena kao pomoćna rekvizita u projektu "Zadruga 2". Takođe, Željko Mitrović je prekjuče dočekao i prvi deo flote jahti, brodova, čamaca i skutera koji će ploviti u morskom zalivu njegovog Imaginarijuma, poznatijeg kao "Zadruga 2". Učesnici ovog epohalnog projekta televizije Pink imaće na raspolaganju preko 40 različitih plovnih objekata, koje će koristiti za prevoz, ali i veliki broj zadataka, kao i takmičarskih igara na vodi. Zanimljivo je da će Zadrugom ploviti i veliki broj unikatnih plovila kao što je brod "Kolumbo" i gondole koje se specijalno proizvode za "Zadrugu 2".