(FOTO) DUA LIPA DOBILA KLJUČEVE PRIŠTINE, A ZAGOVARA NEZAVISNOST KOSOVA


IZVOR: b92.net, Republika - 11.08.2018 | 08:49


Pevačica Dua Lipa dobila je ključeve grada Prištine nakon što je na Kosovo došla zbog "Sani hil" festivala koji organizuje njen otac.

Foto: instagram.com/dualipa/

Dua Lipa

To je prvi put da je neko dobio ključeve ovog grada. Inače, Lipa koja je sve popularnija, na sebe je skrenula pažnju golišavim spotovima, ali i otvorenom podrškom nezavisnom Kosovu. 


"Ovo je velika čast za mene", napisala je na svom Instagramu Lipa i zahvalila se gradonačeniku Prištine Špendu Ahmetiju. 


Pre dva dana, Lipa je navukla gnez pojedinih, kada je na društvenoj mreži Instagram objavila video u kojem priča na albanskom. 

Ispod snimka je napisala da je malo "zarđala" i da treba da poradi na učenju albanskog jezika. 

"Suni hil" je prvi festival koji se organizuje na Kosovu, a najavljujući ga, Lipa je nedavno izjavila da ima i humanitarni karakter.

"Želim da Kosovo i Prištinu postavim na muzičku mapu, da svima pokažem da su u pitanju mesta koja vredi podsetiti. Cilj je da u našu zemlju pozovemo što više ljudi iz celog sveta", navodi Lipa. 

 

 

Ona se zahvalila svima na podršci i te dodala da će prikupljeni novac biti prosleđen kulturnim organizacijama i muzičkim školama na Kosovu. 

Festival u Prištini se održava od 10. do 12. avgusta.