"Tresao se dok sam potpisivala": Vajnstin platio milion dolara manekenki da ćuti o seksualnom napastvovanju


IZVOR: blic.rs, Republika - 26.11.2017 | 08:45


Italijanskoj manekenki koja ga je optužila da ju je dodirivao 2015. godine, producent Harvi Vajnstin je platio milion dolara da bi ćutala o tome, dok je Vajnstinov brat 90-ih godina plaćao ženama koje su takodje optužile filmskog magnata za seksualno uznemiravanje, objavio je juče časopis Njujorker.

Foto: Tanjug/AP

Harvi Vajnstin

Manekenka Ambra Batilana Gutjerez rekla je za Njujorker da je potpisala ugovor o ćutanju pre nego što je saznala da je seksualno maltretiranje i zlostavljanje žena obrazac njegovog ponašanja. Tužilaštvo je odlučilo da ne podigne optužnicu protiv Vajnstina za njen slučaj.

 

 

It’s all about #love. Tag 3 people you love the most ? Ph by @vickycooperph #Friends #Family #LoveWall #AmbraBattilana #AmbraGutierrez

A post shared by Ambra Battilana Gutierrez ♉️♏️ (@ambrabgutierrez) on Nov 17, 2017 at 2:07pm PST

 

- Nisam razumela šta radim sa svim tim papirima. Bila sam potpuno dezorijentisana. Moj engleski je bio veoma loš. Sve reči u tom ugovoru bile su super teške za razumeti. Čima sam to potpisala, shvatila sam da je pogrešno - rekla je manekenka za Njujorker.

Ona je navela da je Vajnstajnov advokat, pred kojim je potpisivala ugovor, drhtao kad je uzela olovku i da je na osnovu toga shvatila koliko je ta situacija ozbiljna.

Protiv Vajnstina nije podignuta optužnica za taj slučaj jer je tužilac zaključio da za to nema osnova, a Gutjerez je za Njujorker rekla da ju je ta odluka šokirala.