Ovo je zanimalo ceo svet: Otkriveno šta je radila Kraljica Elizabeta II u noći kada je poginula Princeza Dajana!


IZVOR: 24sata.hr - 31.08.2019 | 09:05


U pariškom tunelu 31. avgusta oko ponoći smrtno je nastradala princeza Dajana.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

Kraljica Elizabeta

Zbog neprilagođene brzine i vozača, čiji je test krvi upućivao na to da je bio pijan, njen auto se zabio u jedan od stubova tunela. Na licu mesta poginuli su Dajanin novi partner Dodi Al-Fajed i vozač Henri Paul.

Telohranitelj Trevor Rese-Džons jedini je preživeo nesreću, dok je Dajana preminula četiri sata kasnije u bolnici.

Minute nakon nesreće, u polusvesti na zadenjem sedištu, smrskane glave i grudnog koša, Dajana je, kaže Džons, tiho dozivala Dodija. Na samrti su je takvu snimili i paparaci koji su ih uhodili preko celog Pariza. Oko jedan ujutro informaciju o nesreći je preko ambasadora dospela i do palate u Škotskoj, gde su bili Dajanin bivši suprug Čarls i njegova majka, kraljica Elizabeta II. Čarlsu je javljeno da je Dajana bila u saobraćajnoj nezgodi, ali da je samo slomila ruku.

Preko novinara oko 3:30 sati princ i kraljica saznali su kako je Dajana preminula na operaconom stolu. Usledio je haos. Elizabeta je Čarlsa nagovorila da ne budi prinčeve, nego da im tužne vesti objavi tek ujutro.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

Princeza Dajana

Čarls je bio van sebe. Znao je da će javnost za sve kriviti njega i bojao se da je ugrožen i sam opstanak monarhije. Dodatno se užasavao medijske pažnje koja će zapasti njegovu ljubavnicu Kamilu, koja ga je još te noći telefonski tešila. Kad su ujutro Vilijamu i Hariju rekli da im je poginula majka, odveli su ih na misu dok je Londonom vladao haos.

Čarls je s Dajaninim sestrama privatnim avionom otišao po telo, a Elizabeta i Filip su odbili da se vrate u London. Tvrdili su da žele da zaštite dečake pre suočavanja s javnošću na sahrani. Javnost je ludovala. Kraljicu su prozivali, a neki su čak implicirali da ima veze s dajaninom smrću.

Premijer Toni Bler ju je danonoćno zvao i govorio da “u ime spasenja monarhije da izjavu i vrati se u London”. Čarls se vratio sinovima u Balmoral i započele su svađe oko pripreme sahrane. Kraljica je htela da bude privatna, no Čarls i Filip su je uveravali da će to samo dodatno razgneviti građane i da im treba dati priliku da se dostojanstveno oproste od svoje princeze.