Brižit Bardo moli predsednika Francuske za spas životinja na Božić!


IZVOR: ewn.co.za - 04.01.2019 | 16:56


Svetska glumačka ikona i borac za prava životinja Brižit Bardo (84) apelovala je na predsednika Fransuske, Emanuela Makrona kako bi ga zamolila za božićno "čudo" prema životinjama.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

Apelovala na Makrona... Brižit Bardo

Naime, glumica je zatražila da se za praznike zatvore klanice i prekine lov na životinje. Ona je ovom prilikom Makrona optužila i da je od Francuske napravio "rekreativno postrojenje za uništavanje životinja".

- Zaštita životinja bačena je niz vetar od strane vlade čije se ponašanje svodi na: "Za to de dajemo ni pet para" - napisala je Brižit u javnom pismu navodeći da je to "sramota za Francusku".

Foto: Tanjug/AP

Brižit Bardo ga optužila... Emanuel Makron

- Božić je malo čudo za neke i ja verujem  u čuda- napisala je glumica pozivajući se na video snimke u klanicama gde se tri miliona životinja svakodnevno žrtvuje u Francuskoj u, kako je navela, "sramno, varvarskim i zastrašujućim uslovima. 

Bardoova je u poslednjih nekoliko meseci aktivno apelovala na Makrona ukazujući na važnost prava životinja. 

Foto: redeclubgospel

Brine o životinjama... Brižit Bardo

Glumica, koja se povukla u južnu Francusku osnovala je 1986. godine fondaciju "Brižit Bardo" posvećenu zaštiti životinja.

U jednom pismu 2011. godine Brižit je prepričala svoju posetu Kanadi osamdesetih godina koja joj je promenila život, kada je bila svedok tradicionalnog odstrela mladunčadi foka. 

- Nikada neću zaboraviti ove slike, krike i bol, to me i dalje muči, ali mi je to dalo snagu da ceo svoj život posvetim odbrani životinja - navela je slavna glumica.

Glumica je, takođe, posećivala slonove i apelovala na ukidanje ritualnog žrtvovanja životinja i na zatvaranje klanica.