Lazar Ristovski: Zbog komšija ću održati reč!


IZVOR: E. S. T. - 24.06.2018 | 20:33


Na igralištu iza izgorelog doma kulture u Ravnom Selu okupilo se u subotu 1.000 meštana i njihovih gostiju kako bi prisustvovali otvaranju filmskog festivala.

Foto: Tanjug

Lazar Risrovski

OBEZBEDILI NOVAC

- Drago mi je da festival drugu godinu zaredom održavamo na mestu gde je nekada bio dom kulture. Ovaj stari izgoreo je pre dve godine, a filmski festival pokrenuo sam ne bih li skrenuo pažnju javnosti da je ta ustanova potrebna Ravnom Selu. Iako sam čuo od meštana da još uvek nisam sagradio dom kulture, obećavam da će se to uskoro dogoditi. Obezbedili smo novac za projekat, a uskoro ćemo konkurisati na tenderu vojvođanske vlade. Biće ovde novi dom kulture - poručio je glumac i producent Lazar Ristovski, koji je u svom rodnom mestu osnovao filmski festival.

Ristovski je potom zajedno sa kolegama sa klase Radošem Bajićem, Ljiljanom Šćepanović i Snežanom Savić zapevao filmske klasike i evocirao uspomene iz studentskih dana.

Foto: Tanjug

Lazar Risrovski

- Nije bilo ljubavisanja na klasi. Mi smo studirali, bili dobre kolege i postali odlični prijatelji - kazao je Radoš Bajić.

Festival je zvanično počeo projekcijom filma "Led", a specijalni gost na ceremoniji otvaranja bio je Miloš Biković, koji igra jednu od glavnih uloga u tom ruskom blokbasteru.

I KAN JE SELO

- Kan je selo baš kao i Ravno Selo, ali je postao centar filmske industrije zato što se festival tamo održava već decenijama. Svuda su ljudi željni kulture, bilo to u Ravnom Selu ili u Parizu. Većina autentičnih autora potiče iz malih mesta kao što je Ravno Selo i sasvim je očekivano da upravo u tim mestima promovišu kulturu. U Rusiji, kažu, služim pozorištu, a svaki umetnik treba da služi umetnosti kojom se bavi. To ja činim večeras - poručio je Miloš Biković i dodao da se nada da će u nekim žurnalima o početku ovog festivala biti pominjano i njegovo ime.

Foto: Tanjug

Lazar Risrovski

U razgovoru za Tanjug, Biković je istakao da ga u narednom periodu očekuje mnogo premijera.

- Na jesen me očekuje premijera filma "Južni vetar", zatim početkom sledeće godine, takođe, premijere ostvarenja "Balkanska međa" i "Koma". Trenutno radim i seriju i film "Ima posle" i "To je sve OK" - otkrio je glumac koji ima uspešnu karijeru paralelno i u Srbiji i Rusiji.

Nakon tri festivalska dana najboljima će pripasti nagrade Zlatni klip u izboru publike i žirija.