ŽELJA KOJU GLOGOVAC NIJE ISPUNIO OCU ZA ŽIVOTA: Otkrivamo sve o odnosu Milovana i sina, sve izašlo na videlo!


IZVOR: Republika/O. B. - 16.02.2024 | 16:45


Otkriveno koja je bila želja Milovana Glogovca, koju mu sin nije ispunio.

Foto: ST/Dragan Kadić, Tanjug/R. PRelic
ŽELJA KOJU GLOGOVAC NIJE ISPUNIO OCU ZA ŽIVOTA: Otkrivamo sve o odnosu Milovana i sina, sve izašlo na videlo!

Prota Milovan Glogovac, otac našeg proslavljenog glumca Nebojše Glogovca iznenada je preminuo. Za života Milovan nikada nije uspeo da prežali smrt svog sina, te je u jednom intervju ispričao o želji koju Nebojša nije uspeo da ispuni, jer je zaboravio. 

Naime, Milovan je hteo da sin Nebojša upiše teologiju, ali kako ističe u intervju za "Oko magazin" na RTS-u ispričao sve detalje njihovog razgovora. 

Foto: ST/Dragan Kadić

Milovan Glogovac

 

- Taj deo njegove ličnosti za nas je bio vrlo interesantan, a što se tiče umetničke vrednosti - to su drugi procenjivali. Verovatno mi ne bismo mogli da budemo objektivni zbog osećanja da je to naše dete. Gluma je specifičan posao i svakako nam je bilo stalo da pokaže prave rezultate. Kada je krenuo tim putem, imali smo jedan drugačiji razgovor - rekao je prota Milovan Glogovac i dodao da isprva nije verovao da će nnjegov sin uspeti da upise glumu.

- Moj uslov je bio da upiše i teologiju. Nebojša je zaboravio to obećanje kasnije. Govorio sam "bolje da bude dobar glumac, nego loš sveštenik". I dalje smatram da je završio teologiju, mnogo bi mu koristilo u poslu kojim se bavio.

Foto: ST/Dragan Kadić, Tanjug/R. PRelic

Nebojša Glogovac i Milovan Glogovac

 

Rođen je u porodici sveštenika Milovana iz Dramiševa i krojačice Milene Glogovac (devojačko Samardžija) iz Nevesinja. Njegov otac je nakon završene osnovne škole upisao bogosloviju „Svetog Save“ u Beogradu 1962. godine, a 1968. se oženio Milenom, Nebojšinom majkom. Imao je osam godina mlađu sestru Bojanu koja je psiholog, a rano detinjstvo proveo je u porodičnoj kući dede Gavrila u brdskom selu Dramiševu, nedaleko od Nevesinja.

BONUS VIDEO: