KEROLAJN KEMBEL NA MEGATRENDU


IZVOR: Republika - 20.03.2018 | 16:00


Slavna svetska violinistkinja Kerolajn Kembel održaće 29. marta koncert na Megatrend univerzitetu. Jedna od najvećih svetskih violinistkinja dolazi na poziv prof. dr Miće Jovanovića, rektora ovog univerziteta.

Foto: Promo foto

Kerolajn Kembel nastupa od treće godine života i u dugogodišnjoj karijeri održala je nebrojeno koncerata u najpoznatijim svetskim dvoranama, kao što su Karnegi hol, Sidnejska opera i mnoge druge.

Scenu je ova fantastična umetnica delila i sa poznatim svetskim imenima, kao što su Andrea Bočeli, Sting, Pol Makartni, Barbra Strejsend, Kris Boti, a poznata je i po svojim širim interesovanjima. Završila je, naime, pored muzičke akademije, i psihologiju, sociologiju i informacione tehnologije.

Prilikom boravka na Megatrend univerzitetu, Kembelovoj će biti uručen i počasni doktorat za izvanredna dostignuća u umetnosti i za doprinos razvoju čovečanstva.

Foto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ

Mića Jovanović, rektor Univerziteta Megatrend

To će ujedno biti tek deseti počasni doktorat, dodeljen na ovom univerzitetu u njegovoj gotovo 30 godina dugoj istoriji.

Sa violinistkinjom će u Beogradu nastupiti Ad Hok orkestar, kojim će dirigovati poznati italijanski dirigent maestro Đanluka Marčano.