FILMSKA SCENA U ZATVORU: Laušević tokom odležavanja kazne sreo slavnog glumca, ovaj događaj se PREPRIČAVAO GODINAMA!


IZVOR: Republika/A.N. - 27.11.2023 | 23:20


Žarko Laušević robijao je zbog dvostrukog ubistva, a u zatvoru je sreo i jednog od najpoželjnijih glumaca bivše Juge.

Foto: ATA Images
FILMSKA SCENA U ZATVORU: Laušević tokom odležavanja kazne sreo slavnog glumca, ovaj događaj se PREPRIČAVAO GODINAMA!

Legendarni glumac Žarko Laušević, poznat po brojnim maestralnim ulogama, napustio nas je 15. novembra 2023. godine nakon duge borbe s opakom bolešću. Osim po svojim ulogama, Laušević će ostati upamćen i po tragičnom događaju koji ga je zauvek obeležio.

Laušević je osuđen na trinaest godina zatvora zbog dvostrukog ubistva, nakon čega je kaznu izdržavao u zatvorima u Spužu i Požarevcu. Nakon što mu je presuda bila delimično ukinuta, pušten je na slobodu i napustio zemlju, nastanivši se u Njujorku. Ovaj tragični događaj obeležio je njegov život i karijeru, ostavljajući dubok trag kako na njega, tako i na njegovo okruženje.

Tokom boravka u zatvoru, Žarko Laušević sreo je još jednog domaćeg glumca, Nebojšu Bakočevića, koji je važio za jednog od najvećih šmekera bivše Jugoslavije. Njihov susret opisala je književnica i voditeljka Isidora Bjelica, koja je prenela Bakočevićevo ispričano iskustvo iz zatvora. Ovaj susret, iako neobičan, pokazuje kako su dva glumca pronašla zajednički jezik i podršku jedan u drugom, čak i u teškim okolnostima.

- Bilo je rano popodne, jako sunce, cvrčci. Žarko se vraćao iz šetnje, bio je u svom odelu. Ugledao je Bakoča u zatvorskom dvorištu, prišao i izljubili su se. Laušević je pitao kolegu otkud on u Spužu. Bakoč je rekao da je u pitanju "neki nesporazum" i uzvratio pitanjem: "Kako si ti?", na šta mu je Laušević odgovorio da je dobro. Onda su se rastali. Ostali zatvorenici su ih gledali kao u filmu 'Roberto la Roka' Žana Bekera. Sunce je ostalo isto, cvrčci, običan letnji dan - piše u knjizi.

Foto: E-Stock

Žarko Laušević

Nebojša Bakočević ostavio je utisak tajanstvenog mladića, a njegov život obeležen je kako usponima, tako i padovima. Mediji su pisali o njegovoj navodnoj zavisnosti od heroina, dok je on kasnije u 2000-ih ponovo stekao popularnost kao epizodni glumac u nekoliko serija i filmova.

BONUS VIDEO: