Podignut spomenik Bati Živojinoviću, izbio SKANDAL na licu mesta: Na šta ovo liči slavni glumac?


IZVOR: Republika - 21.10.2022 | 13:47


Bata Živojinović dobio je spoemnik, koji uopšte ne liči na njega.

Foto: ATA Images
Podignut spomenik Bati Živojinoviću, izbio SKANDAL na licu mesta: Na šta ovo liči slavni glumac?

Srpskom proslavljenom glumcu Velimiru Bati Živojinoviću u Šopotu je danas podignut spomenik, a skandal koji je izbio na društvenim mrežama je eskalirao žestokim prozivkama. 

Naime, Bata Živojinović dobio je spomenik, kom je bilo otvaranje, a ono što je svima privuklo pažnju jeste izgled same skuplture. Budući da je poznato da je Bata bio visok i krupan čovek, koji je svojom pojavom uvek mamio osmehe i ovacije, napravljen je kao dosta niži spomenik, zbog čega su svi počeli da negoduju. 

Foto: ATA Images

Bata Živojinović preminuo

 

Na društvenoj mreži Tviter, pojavila se fotografija na kojoj se vidi spomenik Bati Živojinoviću, a čak ni ne podseća na slavnog srpskog glumca. 

Spomenik Bati Živojinoviću u Sopotu. Jedino mi nije jasno ove spomenike ne prave vajari koji imaju preko 3 dana anatomije - glasila je poruka na Tviteru. 

 

 

Inače, Bata Živojinović je bio jugoslovenski i srpski filmski, televizijski i pozorišni glumac. Bio je najpoznatiji po ulogama u partizanskim filmovima sa tematikom Drugog svetskog rata. No, pored glume, Bara se bavio i politikom. Od početka devedesetih godina 20. veka bio je poslanik Socijalističke partije Srbije u nekoliko mandata, a 2002. godine bio je kandidat SPS-a na neuspelim predsedničkim izborima u Srbiji. Smatra se jugoslovenskim i srpskim glumcem sa najviše uloga.

Bata je 2006. godine preživeo srčani udar, a potom je tri godine kasnije imao gangrenu, koju je sanirao na Kubi. Međutim, njemu se gangrena vraća 2011. godine, tokom snimanje ujedno i poslednjeg filma ,,Led".

Foto: ATA Images

Bata Živojinović preminuo

 

Bata Živojinović preminuo je 22. maja 2016. godine u 83. godini života, a uzrok je bio skup više bolesti, između ostalog uključujući dijabetes, bubrežnu insuficijenciju, srčanu slabost, kao i gangrenu. Sahranjen je u Aleji zaslužnih građana, na Novom groblju u Beogradu.

BONUS VIDEO: