SVI PAMTITE MIĆU TOMIĆA, GLUMIO JE U KULTNIM FILMOVIMA: Niko nije znao ko mu je ĆERKA, BIĆETE U NEVERICI! (FOTO)


IZVOR: Republika - 11.02.2022 | 09:34


Ćerka Miće Tomića Milica školovala se u inostranstvu i ima zapažen angažman u umetnosti.

Foto: printscreen
SVI PAMTITE MIĆU TOMIĆA, GLUMIO JE U KULTNIM FILMOVIMA: Niko nije znao ko mu je ĆERKA, BIĆETE U NEVERICI! (FOTO)

Naš čuveni glumac, Milivoje Mića Tomić, rođen je u Beogradu 1920. godine i često je nazivan majstorem sporednih uloga. Publiku je zadivio u legendarnim filmovima kao što su “Maratonaci trče počasni krug” i “Ko to tamo peva”.

Može se reći da je Mića za domaću publiku ostao besmrtan poput Maksimilijana Topalovića iz “Maratonaca”, koji u svojoj 125. godini nije ni pomišljao o smrti.

Foto: printscreen

Mića Tomić

 

Tomić je rođen u Beogradu, a prvo je upisao Pravni fakultet. Brzo je shvatio da prava nisu za njega i pri Muzičkoj akademiji je upisao odsek poozorišne umetnosti. Bio je član Beogradskog dramskog pozorišta, a igrao je i u Ateljeu 212.

Glumački debi mu je bila uloga Tase Praktikanta u filmu “Sumnjivo lice” Soje Jovanović. Još jednu šansu mu je Soja pružila sa filmom “Put oko sveta”, u tom filmu je odigrao simpatičnog kineza Vo-Kija. Tek tada je javnost primetila njegov nesvakidašnji talenat za komediju.

Publiku je glumac očarao o svojom glumom u ostvarenjima “Skupljači perija”, “Tri”, “Kad budem mrtav i beo”. Zatim je usledila uloga nagluvog dede u “Ljubavnom životu Budimira Trajkovića”, Flojdovog oca u “Nacionalnoj klasi”, upravnika popravnog doma u “Specijalnom vaspitanju”, blagajnika u filmu “Majstori, majstori”, kao i teče u seriji “Pozorište u kući”.

Foto: printscreen

Ćerka Miće Tomića Milica

 

Sa glumicom Marijom Milutinović dobio je ćerku Milicu. Milica se školovala u San Antoniju, Berlinu i na Stanford univerzitetu. Stala je na čelo “Contemporary Art Institute” na Univerzitetu tehnologije u Gracu, a onda je postala i profesor Trondhejma likovne akademije u Norveškoj. Njen društveni i politički angažman kroz umetnost bitan je deo njenog opusa koji obuhvata i fotografiju, video, instalaciju, diskurzivnu i obrazovnu umetnost.

Milivoje Mića Tomić, preminuo je u Beogradu, u 81. godini života.

BONUS VIDEO: