ZVERSKI JE UBIJEN, A POČINIOCI NIKADA NISU PRONAĐENI! Poznati glumac BRUTALNO je PREBIJEN, pao u KOMU iz koje se nikada NIJE PROBUDIO!


IZVOR: Republika - 04.02.2022 | 12:23


Poznati glumac Dragan Maksimović Maksa preminuo je na današnji dan pre 19 godina od posledica brutalnog prebijanja grupe neonacista, navijača Rada.

Foto: Youtube
ZVERSKI JE UBIJEN, A POČINIOCI NIKADA NISU PRONAĐENI! Poznati glumac BRUTALNO je PREBIJEN, pao u KOMU iz koje se nikada NIJE PROBUDIO!

Dragan Maksimović je pretučen 18. novembra 2000. godine u jednom restoranu jer su huligani, nakon izgubljene utakmice mislili da je Rom zbog tamnije puti, te dali sebi za pravo da ga zverski napadnu i pretuku.

Foto: youtube.com/printscreen

Dragan Maksimović Maksa preminuo je u 52. godini

Kako je bio dijabetičar, astmatičar i tek operisan od katarakte, Maksimović se nije suprotstavio, a vlasnik restorana mu nije pomogao već ih je sve isterao na ulicu, dok su prolaznici okretali glavu nad nemilosrdnim batinanjem.

Foto: Youtube

Dragan Maksimović Maksa pretučen na Zelenom vencu

Rođak ga je odvezao u Urgentni centar, ustanovljeni su prelomi karlice i butne kosti, a početkom februara je pao u komu iz koje se nikada nije probudio. Nešto više od dva meseca kasnije, 4. februara 2001. godine preminuo je od embolije.

Foto: Youtube

Dragan Maksimović Maksa podlegao je batinama

Čitav događaj i njegova smrt nisu bili predmet medijske pažnje, a on sam nije želeo da sarađuje sa policijom i bilo šta govori o napadu, tražio je da se ti niko ne goni krivično i oni do dana današnjeg nisu identifikovani. Preminuo je u 52. godini života.

Foto: Youtube

Dragan Maksimović Maksa preminuo je pre 19 godina

Na mestu na Zelenom vencu na kom se dogodio ovaj incident postavljena je spomen-ploča posvećena ovom glumcu, a na godišnjicu njegove smrti kolege i prijatelji iz Narodnog pozorišta tu polažu cveće.

BONUS VIDEO