TVITER GORI ZBOG VODITELJA KOJI HVALI ANTISRPSKI FILM: Kvo vadis, Kesiću?


IZVOR: Republika - 21.03.2021 | 15:28


Voditelj Nove S i uzdanica opozicije Zoran Kesić u emisiji "24 minuta sa Zoranom Kesićem" ugostio je glumački par Borisa Isakovića i njegovu suprugu Jasnu Đuričić, koji igraju glavne uloge u filmu rediteljke iz BiH Jasmile Žbanić "Kvo vadis, Aida" ("Kuda ideš, Aida").

Foto: Printscreen

Zoran Kesić

Oduševljenje filmom kojim se Srbi optužuju za genocid u Srebrenici izazvalo je bes građana koji su na Tviteru burno reagovali zbog brojnih pohvala koje je voditelj izrekao na račun ovog filma.

Kesić je gnev tviteraša razbuktao i tvrdnjom da ovaj film, čije je snimanje finansiralo devet zemalja, zaslužuje Oskar.

- Srpski izrod... A da li ima sliku sa Darom? Ovo je bljak - samo su neki od komentara tviteraša posle Kesićević komentara o filmu.

Režiser Dragoslav Bokan smatra da je Kesić oduševljen nečim što je napravljeno da okleveta naš narod.

Foto: Printscreen

Dragoslav Bokan

- Čitajući tekstove svojih scenarista i uživljavajući se u njih, počeo je da veruje u ono čega je bio spiker, a što je samo i jedino politika. Samim tim njegov horizont se snizio i smanjio na nivo onoga što neće i ne sme da kritikuje, onoga što svet nameće kao jedinu vrednost uz zoni političke korektnosti. Dokaz za ovo je i njegov oduševljeni komentar nečega što je napravljeno samo i jedino da okleveta i optereti strašnom optužbom i nas i sve buduće generacije našeg naroda. U tom malom izdajničkom toru on gleda oko sebe i divi se delovima enterijera, na njegovu žalost i našu opštu nesreću - poručio je Bokan.

Na naše pitanje da prokomentariše napade na Tviteru Kesić je samo rekao: "Važi."