BLIZANCI KOJI SU IGRALI BUDU ILIĆA U "DARI IZ JASENOVCA" ZAČETI VANTELESNOM OPLODNJOM! Njihova majka priča kad je doživela najveći šok!


IZVOR: Republika - 22.02.2021 | 09:09


Malog Buda, preslatkog dvogodišnjeg dečaka za čiji se život bori glavna junakinja iz filma "Dara iz Jasenovca", igrala su tri brata blizanca, otkriva njihova majka Marija Šaranović!

Foto: Promo/Aleksandar Letić

Posle televizijske premijere u subotu na RTS, mnogi su se zapitali ko je maleni heroj Predraga Gage Antonijevića, koji je dirnuo publiku u srce. Reč je o mališanima Luki, Simonu i Jakovu iz Herceg Novog, koji su se smenjivali na setu da bi druga dvojica mogla da se odmore.

- Moja tri blizanca glume u filmu "Dara iz Jasenovca". Bila sam član Fejsbuk grupe "Dvojke i trojke" i tu se pisalo o kastingu za film. Poslali smo slike dečaka, a onda je iz produkcije došla Sara Marinković i sve smo se brzo dogovorili. Najviše je u kadru bio Luka, jer je najbolje reagovao na kameru. Simon i Jakov su u scenama u kojima bebu nose ili je u daljini, dok je Luka u krupnim kadrovima. Srećna sam i ponosna što su deo priče u kojoj se otkriva istina o Jasenovcu - priča Marija, majka ovih trogodišnjaka za Informer.

Tokom snimanja dečaci su imali nepune dve godine, a na setu u Somboru su proveli čak tri meseca i postali miljenici cele ekipe!

- Pripremali smo ih na atmosferu snimanja polako. Prvo su se igrali s drugom decom koja glume u filmu, bili smo kao prava porodica. Biljana Čekić je uvek divna prema njima, ona je mnogo dobra devojčica i sjajno je odglumila Daru! S njom i njenim ocem smo ostali prijatelji. Nismo znali u šta se upuštamo, pa moram da priznam da je bilo naporno. Ipak, ekipa je bila sjajna prema nama. Dobili smo i bebisiterku, pa je sve postalo lakše. Išla sam na set sa dve bebe, dok je treću čuvala moja mama, a kasnije suprug Nikola - objašnjava ponosna majka.

Mariju su zvali u pomoć i kod važnih scena:

Foto: Promo/Aleksandar Letić

- U početku nisam prilazila setu, jer je Luka bio najnemirniji kad sam tu. Dešavalo se kad je trebalo da plače u nekoj sceni da pozovu mene da se pojavim ispred njega. Odmah se rasplače i traži mamu. Tokom snimanja mi je najdirljivija scena kada majku odvode od Dare i Buda. To me je rasplakalo! Potresna mi je i ona u bolnici, kada Dara obilazi brata dok okolo leže bolesna dečica.

Marija je diplomirani istoričar umetnosti, dok je njen muž Nikola mornar. Dečake su dobili veštačkom oplodnjom.

- Prvo su nam rekli da čekamo blizance, a onda na sledećem ultrazvuku da su trojke! Bila sam u šoku. Rođeni su dva meseca pre termina, ali je srećom sve bilo dobro. Veoma su povezani, neće napolje jedni bez drugih, niti na spavanje - priča Šaranovićeva.