Čukarica dobija novo pozorište


IZVOR: E. S. T. - 08.11.2017 | 16:16


Obeležavajući 2017. godinom kulture, opština Čukarica započela je rekonstrukciju velike sale Kulturnog centra Čukarica, koja je nekada bila sala bioskopa "Šumadija", a koja će uskoro postati nova pozorišna scena u Beogradu.

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Srđan Kolarić

U sali ima više od 500 mesta, a u toku su radovi na sanaciji bine, partera i galerija. Postojeća bioskopska sedišta su uklonjena i biće zamenjena novim, adekvatnim za jedno pozorište.

- Čukarica sa 200.000 stanovnika zaista zaslužuje da dobije pozorište i verujem da će nova scena biti na zadovoljstvo svih Čukaričana, ali i drugih ljubitelja pozorišta i muzike. Ovo je veliki, prvenstveno scenski prostor koji će omogućiti izvođenje predstava sa zahtevnijom scenografijom, kao i izvođenje koncerata i muzičkih događanja. Očekujemo da radovi budu završeni kako bi nova scena bila otvorena u decembru, kada počinju tradicionalni Decembarski dani Čukarice sa bogatim repertoarom i nizom kulturnih dešavanja - istakla je Violeta Jevđić, članica Veća koja je obišla radove na početku uređenja velike sale Kulturnog centra.

Sala je površine 1.400 kvadrata, a pored bine i gledalačkog dela, koji zauzimaju istu površinu, nalazi se i balkon. Sanacijom je obuhvaćeno i postavljanje nove rasvete i adekvatnog ozvučenja, a nakon rekonstrukcije biće vraćene i bočne galerije, kao što je to bilo nekad.