Egzit u martu 2018. pokreće novi festival na Jahorini


IZVOR: Tanjug - 16.10.2017 | 15:58


Nakon što je 2014. pokrenuo Sea Dance na Jazu, pa godinu posle i Revolution u Temišvaru, a od ove godine i Sea Star u Umagu, Egzit tim pokreće novi festival koji će biti održan od 15. do 18. marta iduće godine na olimpijskoj Jahorini, saopštili su danas organizatori.

Foto: Tanjug/J. PAP

Egzit od sledeće godine i na Jahorini

Program festivala biće koncipiran kao dnevni i noćni, po formuli 2+2, koja je korišćena i za izuzetno uspešni Sea Star festival u Istri.

Prvog dana festival će imati večernju žurku zagrevanja, da bi naredna dva bio otvoren u svom punom kapacitetu i danju i noću, dok je četvrti dan rezervisan za dnevnu završnu žurku. 


Muzički festivali u planinskim centrima su u velikom usponu širom sveta, a samo u Evropi je potražnja već premašila ponudu ovakvih događaja.

Egzit tim u saradnji sa Olimpijskim centrom Jahorina planira da novi festival u relativno kratkom roku pozicionira među najznačajnije zimske muzičke festivale na kontinentu.

Ovim je i Jahorina uvrštena među atraktivne destinacije u regionalnoj mreži festivala koje organizuje Egzit tim, čime se nastavlja povezivanje regiona kao osnova društvene misije Egzit festivala, ali i dalje pozicioniranje regiona jugoistočne Evrope kao jedne od najatraktivnijih destinacija za omladinski i festivalski turizam koji je u velikom usponu u svetskim okvirima. 

Baš kao što je Egzit 2001. godine bio prvo masovno okupljanje mladih u regionu posle sukoba iz devedesetih, tako i danas svi događaji u produkciji Egzit tima okupljaju ljude iz svih krajeva regiona, što posetiocima iz ostalih delova sveta daje veoma posebnu atmosferu, onu koju su pojedini svetski mediji nazvali "Egzit magijom".