FESTIVAL KNJIŽEVNOST INĐIJA: Od ove godine "Inđija Pro Poet"


IZVOR: E. S. T. - 20.09.2017 | 05:25


B Od ove godine Inđija postaje domaćin Međunarodnog književnog festivala "Inđija Pro Poet", koji će biti održan od 21. do 23. septembra, najavili su danas organizatori.

Foto: Tanjug

Inđija

Glavnu nagradu novoosnovanog festivala - Gran pri dobija srpski pesnik Matija Bećković, a biće mu uručena na otvaranju u galeriji Kuća Vojnovića, u centru Inđije.

U programu festivala učestvovaće 40 književnika iz 18 država u četiri prostora u Inđiji, uključujući i književnu binu na trgu u okviru pešačke zone.

Inđija će ugostiti pisce iz Velike Britanije, Izraela, Grčke, Turske, Belorusije, Kanade, Albanije, Rusije, Rumunije, kao i više od 20 glumaca i muzičara iz Srbije i regiona.

Direktor festivala Miodrag Jakšić kaže da ovom manifestacijom žele da afirmišu domaće književno stvaralaštvo i Srbiju predstave kao zemlju sa istančanim sluhom za važnost razvijanja i negovanja multikulturalnosti kroz negovanje književnosti i poetske reči.

Organizatori Međunarodnog književnog festivala "Inđija Pro Poet" su Udruženje "Moj Srem" i Kulturni centar Inđija, a pokrovitelj je Opština Inđija.