Sin Bokija Miloševića objasnio zbog čega je njegov otac pljuvao "Grand"!


IZVOR: alo.rs - 27.01.2018 | 15:46


Čuveni klarinetista Božidar Boki Milošević je pre nekoliko dana opleo po članovima žirija muzičkog takmičenja "Zvezde Granda“ poručivši im da su bagra koja bez pokrića glumi profesore.

Foto: youtube.com/printscreen/RTS Ide Mile - Zvanični kanal

Boki Milošević

Nakon Bokijevih uvreda iznetih na račun estradnjaka, mnogi od njih su bili u šoku, budući da su godinama sarađivali sa klarinetistom, ali kako "Alo!" saznaje, razlog za teške reči leži u lošem zdravstvenom stanju poznatog muzičara.

To nam je potvrdio i njegov sin Milan, koji već dugo živi u Kanadi.

On otkriva da je njegov osamdesetšestogodišnji otac izneo šokantne izjave usled narušenog zdravlja. Istovremeno, Milan moli javnost da Bokiju oprosti ružne reči koje je uputio bivšim kolegama iz"Granda".

- Nedavne medijske izjave mog oca su atipične za njega. On je u poznim godinama i mislim da je njegov doprinos srpskoj muzičkoj sceni daleko važniji i trajniji od trenutnih medijskih izleta. Njemu je trenutno neophodan mir. Trenutno bi svako eksponiranje samo narušilo njegovo zdravlje - ističe Bokijev sin, koji veruje da će javnost imati razumevanja za istupe njegovog oca.

Foto: youtube.com/printscreen/RTS Ide Mile - Zvanični kanal

Boki Milošević

 - Iskreno se nadam da će vaši čitaoci i kolege kojima se nedavno obratio razumeti i dobronamerno prihvatiti njegove trenutne životne okolnosti i da te izjave neće narušiti trajni utisak o njemu. Sve to, naravno, u ime sećanja na Bokijevu ulogu i karijeru, kojoj je potpuno podredio svoj intimni, ali i porodični život - kaže Milan, koji je inače profesor na jednom koledžu u Vankuveru i koji se nada da će publika njegovog oca Bokija pamtiti po maestralnom sviranju klarineta.

- Božidara Miloševića ljudi danas identifikuju sa nekim lepšim, prošlim vremenima, uz skoro zaboravljene zvuke kvalitetne narodne muzike! Boki je simbol za instrumentalnu narodnu muziku naše zemlje i kao takav uvek je u javnosti negovao smisao onoga čime se pasionirano bavio celog svog života! Želim da kao takav bude i ostane u sećanjima onih koji dolaze i posle nas - zaključio je Bokijev sin.

Foto: ST/V. LUKIĆ

Saša Popović

Podsećamo, Boki je izjavio da u žiriju "Zvezda Granda" sedi samo bagra i ološ i od nekadašnjih saradnika je tražio da pokažu diplome o stručnoj spremi.

- Bosanca sam učio note, Karleuša je možda prošla pored muzičke škole, Popović je sveti Sisoje koji me je terao da uđem u rijaliti, a ne verujem ni da Viki ima diplomu muzičke akademije. Ako tvrdi da je poseduje, neka je pokaže - rekao je, između ostalog, Boki.