AMERI SLUŠAJU BAJU MALOG KNINDŽU! Sakramentom se orilo "Ne volim te, Alija", evo šta pevač kaže na to!


IZVOR: Republika - 22.09.2022 | 16:01


Baja Mali Knindža nije samo popularan kod nas, već se uveliko sluša i preko grane, a da njegovi ratni hitovi ne zastarevaju primer je jutarnji program američkog CBS u Sakramentu u kojem se orila pesma " Ne volim te Alija"

Foto: youtube.com/ Glamur TV HAPPY
AMERI SLUŠAJU BAJU MALOG KNINDŽU! Sakramentom se orilo "Ne volim te, Alija", evo šta pevač kaže na to!

Popularni pevač Baja Mali Knindža, koji se proslavio srpskim patriotskim pesmama, osvanuo je u jutarnjem programu lokalne TV CBS Sakramento, u kom je pušten deo njegovog spota čuvene pesme "Ne volim te, Alija". Kako je naša dijaspora u američkom gradu Sakramento velika, u mnogim domovima orila se dobro poznata melodija s Balkana.

Foto: youtube.com

 

 

Inače, hit poznatog Krajišnika nastao je u ratnom vihoru i često je pogrešno tumačen i osporavan od pripadnika bošnjačke nacije iako je folker svojevremeno objasnio da je nakon porodične tragedije pesmu posvetio isključivo Aliji Izetbegoviću, kog direktno krivi za rat u Bosni.

Foto: youtube.com

 

Naime, ratovi na našim prostorima devedesetih odneli su mnoge živote, a jedan od onih koji su izgubili najdraže jeste i Baja Mali Knindža, koji se baš u to vreme proslavio patriotskim pesmama.


- Nisam politički opredeljen i nijedan narod ne mrzim. Ali kad su mi zaklali ujaka, ujnu, zarobili rođenog brata i poubijali prijatelje, od bola sam uzviknuo: "Ne volim te, Alija!" Pesma je posvećena samo njemu i krivo mi je što je pogrešno shvaćena da pucam u njegov narod. Pucam samo u onaj kukolj, koga ima u svakom žitu - ispričao je Knindža jednom prilikom.

Foto: youtube.com

 

 

Svima je čudno kako je pesma o Aliji završila u američkom jutarnjem, ali, prema reakciji voditelja Džona Dabkovića, čije prezime ukazuje na naše poreklo, koji oduševljeno najavljuje srpskog pevača, reklo bi se da je veoma upućen u Knindžin muzički opus, a sudeći prema objavama Dabkovića na njegovom Fejsbuk profilu, vidi se da on koristi i srpski jezik. Iako smo ovim povodom pokušali da stupimo u kontakt sa američkim voditeljem, do zaključenja broja nije odgovarao na naša pitanja.


S druge strane, na emitovanje Bajine pesme u američkom jutarnjem programu reagovao je kongres Bošnjaka Severne Amerike, a na Fejsbuk nalogu oglasila se i Amra Šabić El Rejes, profesorka na Univerzitetu Kolumbija, pozvavši CBS na korektivne mere.

 

Foto: printscreen/instagram.com/bajamaliknindza_official

 


Baja: Ne pevam tu pesmu već 20 godina

Pozvali smo Baju, koji je kratko prokomentarisao to što se njegov hit iz devedesetih sada sluša i u Americi.


- Nemam komentar, tu pesmu ne pevam javno već 20 godina - rekao je pevač kratko za Srpski telegraf, ne želeći da zalazi u detalje.

BONUS VIDEO: