Jednoj ženi posvetio je svoj najveći HIT, a drugom se OŽENIO: Evo šta se KRIJE iza najpoznatije Luisove PESME!


IZVOR: Republika - 01.08.2022 | 09:13


Prošlo je 11 godina od smrti legendarnog srpskog pevača Ljubiše Stojanovića Luisa.

Foto: Youtube Printscreen/ Nataša Ilić
Jednoj ženi posvetio je svoj najveći HIT, a drugom se OŽENIO: Evo šta se KRIJE iza najpoznatije Luisove PESME!

Prošlo je tačno 11 godina od velike tragedije koja je potresla celu Srbiju. Legendarni Ljubiša Stojanović Luis poginuo je 31. jula 2011. godine u teškoj saobraćajnoj nesreći u Feketiću, a vest o njegovoj smrti dočekana je sa nevericom.

Luis je u tom trenutku imao 59 godina i za sobom ostavio šestoro dece: sinove Miodraga – Miću, Marka, Sergija i Andreja, i ćerke Maju i Elu Mitu. Rođen je 25. juna 1952. godine u Leskovcu. Budući da je još kao dečak, umesto da kao većina vršnjaka igra fudbal,  šetao s omotima ploča američke džez legende Luja Armstronga, tako je i dobio nadimak Luis (kako se u originalu piše Armstrongovo ime), sa kojim se proslavio i po kom je ostao upamćen.

Foto: Youtube Printscreen/ Nataša Ilić

Ljubiša Stojanović Luis

 

Umetnik jedinstvenog glasa objavio je tokom karijere brojne pesme koje se slušaju i danas, a jedan od najprepoznatljivijih njegovih hitova je "Dudo".

Malo je poznato da je ova numera posvećena njegovoj bivšoj supruzi Dubravki Stojanović Dudi, koja je, gostujući u emisiji "Nikad nije kasno" pre nekoliko godina, ispričala kako je nastala ova pesma.

- Doneo mi je ploču u Minhen i bacio u krilo. Na njoj je pisalo "Dudi s ljubavlju". Bila sam užasno uzbuđena, a kada je izvadio ploču i stavio na gramofon... Čula sam pesmu i bila pet dana bolesna. Nisam mogla da ustanem iz kreveta - rekla je tada Dubravka Duda Stojanović.

Foto: printscreen youtube

Ljubiša Stojanović Luis

 

Inače, Luis je svojvremeno misteriozno izjavio da je pesmu "Dudo" posvetio jednoj ženi. Numera je nastala 1983. godine, kada su Duda i Luis godinu dana bili u vezi.

- Luis nam svima mnogo nedostaje. On je bio i ostao moja najveća ljubav. Deca i ja ga, bez preterivanja, spominjemo svakodnevno. Moj muž je bio izuzetno duhovit čovek. Zapravo, ja sam se za njega udala jer me je strašno zasmejavao - rekla je svojevremeno Dubravka.

BONUS VIDEO: