UPUCAN ACA LUKAS ISPRED STANA: Pevaču se doktori borili za život, komšija ga pronašao KRVAVOG kako leži! (FOTO)


IZVOR: Republika - 01.01.2022 | 16:58


Pevač Aca Lukas upucan je 2009. godine ispred njegovog stana na Novom Beogradu u Gandijevoj ulici, a tada je nepoznati napadač pobegao sa mesta zločina.

Foto: printscreen/RTVPink
UPUCAN ACA LUKAS ISPRED STANA: Pevaču se doktori borili za život, komšija ga pronašao KRVAVOG kako leži! (FOTO)

Poznati srpski pevač Aleksandar Vuksanović, poznatiji kao Aca Lukas 2009. godine ustreljen je iz pištolja ispred zgrade na Novom Beogradu gde je živeo u večeračnjim satima. Vatrenim oružjem Aca je zadobio metak u butinu, odmah potom Lukas je prevezen u Urgentni centar  i tada su doktori odradili svoj deo posla. 

 

 

Kako su mediji tada pisali, Aca Lukas je te večeri izašao ispred zgrade u Gandijevoj ulici, sa namerom da uđe u svoj auto. Međutim, kod garaža sačekao ga je napadač u crnoj jakni sa kapuljačom i tamnim pantalonama. Kada ga je Lukas uočio, napadač je odmah izvukao pištolj i ispalio hitac u asfalt, a onda i u Acinu desnu butinu. Lukas je tad pao na asfalt, a napadač je pobegao u nepoznatom pravcu. Aca je uspeo da se dovuče do svog stana kako bi mogao da pozove nadležne organe. 

 

 

- Primetio sam da se oko zgrade "muva" neki muškarac u crnoj jakni sa kapuljačom i uplašio sam se da će mi ukrasti automobil. Neko vreme sam motrio na njega, ali pošto nije preduzimao ništa, otišao sam kući, misleći da možda nekog čeka - kaže jedan od stanara zgrade ispred koje se desio napad.

S obzirom da je Lukasova noga usled prostrelne rane obilno krvarila, za njim je ostao u hodniku krvav trag. Jedan od njegovih suseda je čuo pucnjeve i izašao ispred zgrade, kada je primetio krvav trag koji vodi do stana četiri.

 

 

- Pokucao sam na vrata i zatekao Acu teško povređenog. Bio je uplašen. Odmah sam pozvao Hitnu pomoć - priča komšija koji je želeo da ostane anoniman.

Lekari Hitne pomoći su mu odmah pružili prvu pomoć i prevezli ga u Urgentni centar.

 

 

- Pevač je zadobio prostrelnu ranu desne butine koja je previjena i očekuje se brz oporavak. Pregledali su ga i vaskularni hirurg i ortoped i utvrdili da je metak na svu sreću promašio i kost i krvne sudove, a od oporavka zavisi kada će biti pušten iz bolnice - rekao je Drago Jovanović, portparol Urgentnog centra.

BONUS VIDEO: