ŽENA KOJU JE PREVARIO MUSLIMOVIĆ ZA SRPSKI TELEGRAF: Ovo je kraj Halidove karijere, zabranjen je svuda, strpaću ga u zatvor!


IZVOR: Borislav KAŠANSKI - 06.10.2020 | 03:25


Halid Muslimović slobodno može da objavi kraj karijere. Kako za Srpski telegraf tvrdi Sonja Bašić, pevačeva ljubavnica, on više neće moći nigde da peva van Bosne i Hercegovine, a po svemu sudeći, ne gine mu i zatvor.

Foto: Promo foto

Halid Muslimović

Agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA) podnela je krivičnu prijavu Tužilaštvu BiH protiv Muslimovića. Poznati folker tereti se za prevaru i pranje novca, a u pitanju je suma od 209.273 KM, što je oko 110.000 evra.

- Agencija je prosledila krivičnu prijavu Tužilaštvu sa svim dokazima da je osumnjičeni pevač doveo u zabludu ženu iz Australije i na prevaru joj uzeo oko 210.000 KM. On je taj novac podizao u gotovini, sa ciljem prikrivanja izvora i omogućavanja daljeg korišćenja, znajući da ga je stekao prevarom - saopštili su iz SIPA.

Srpski telegraf stupio je u kontakt s oštećenom Sonjom Bašić iz Melburna. Ona je, podsetimo, prošle godine u ekskluzivnoj ispovesti za naš list rekla da je bila u emotivnoj vezi sa Muslimovićem. Pevač je to iskoristio i oštetio je za oko 200.000 evra.

- Tačno je da je SIPA pronašao sve dokaze, proverili su novčane transakcije preko banke i Vestern uniona, koje sam ja Halidu slala. Uz veštačenje telefonskih poruka, to je bilo više nego dovoljno da se podigne krivična prijava protiv njega - potvrdila nam je Bašićeva.

Foto: youtube.com/Novo jutro

Sonja Bašić

Kako nam je rekla prevarena žena, upravo zbog ove međunarodne istrage koja se vodi protiv Halida Muslimovića, on je nepoželjna osoba u Australiji i SAD. Tako ni on ni članovi njegove porodice nisu mogli da dobiju vize za ulazak u ove zemlje. A crno mu se piše i svugde drugde u inostranstvu.

- Moj advokatski tim će kopiju krivične prijave iz Tužilaštva u Sarajevu preko ambasade Australije, zemlje čija sam ja državljanka, poslati svim ambasadama zemalja-članica EU. Kako nam je rečeno, posle toga teško da će Muslimović bilo gde dobiti radnu dozvolu - kaže Bašićeva.

Prema onome što piše u krivičnoj prijavi, Muslimović je doveo Bašićevu u zabludu i ona mu je "u više navrata, na svoju štetu, putem novčanih transfera ili u gotovini predala veće sume novca. Ukupno oko 110.000 evra. Muslimovića terete da je sa ciljem prikrivanja izvora i omogućavanja daljeg korišćenja sredstva podizao u gotovini, znajući da su stečena na nezakonit način, odnosno činjenjem krivičnog dela prevare".

Proces i u Banjaluci

Oštećena Sonja Bašić iz Melburna tvrdi da ju je Muslimović prevario i za mnogo više novca nego što je obuhvaćeno krivičnom prijavom. Iako je zvanično dokazano da se radi o 110.000 evra, ona kaže da mu je dala čak 400.000 dolara. Po tom osnovu, protiv Muslimovića je u toku proces u Banjaluci.