Saša Kovačević stao u odbranu tenisera: Poštujem Novakov stav o vakcinisanju, niko ne zna šta će biti za nekoliko godina!


IZVOR: Zorica S. RADULOVIĆ - 27.04.2020 | 03:35


Pop zvezda Saša Kovačević održao je u petak 24. aprila nezaboravan kocert ispred Skupštine grada Beograda u okviru projekta "Beograd pobeđuje". Pevač je po konceptu nastupio bez publike sa nekoliko članova benda, a gledaoci su u koncertu uživali putem TV ekrana. Kovačević je nakon nastupa za Srpski telegraf otkrio šta radi u izolaciji, koliko strahuje zbog pandemije koronavirusa, ali i kakav je njegov stav o eventualnom primanju vakcine protiv virusa KOVID-19.

Foto: ST/Dragan Kadić

Saša Kovačević

* Koliko si puta izašao otkako je proglašeno vanredno stanje i da li poštuješ mere koje je propisala Vlada Srbije?

- Svega nekoliko puta. Do prodavnice, da bacim smeće i obiđem restoran. Odgovorno ponašanje svakog od nas je jedini put ka izlazu iz ove situacije. Naravno, mere su odredili stručnjaci, koje treba da slušamo.

* Jedan si od prvih izvođača koji je otkazao koncert 8. marta u Banjaluci zbog KOVID-19 uprkos tome što tada nijedan slučaj nije zabeležen u Republici Srpskoj?

- Virus je tada uveliko vladao u regionu i smatrao sam da je suludo da okupljam ljude i da ih izlažem opasnosti! U dogovoru sa organizatorima odlučili smo da ga odložimo za neka bolja vremena i to je jedina prava odluka bila u tom trenutku, a isto bih postupio i sada.

Foto: ST/Vladimir Lukić

Saša Kovačević

* Tvoje kolege sve glasnije govore da estradi preti bankrot zbog KOVIDA-19. Neda Ukraden je čak zatražila pomoć. Da li ćeš joj se i ti pridružiti i kakav je tvoj stav o tome?

- Nikom nije lako u ovom vremenu kada je ceo svet u karantinu. Estrada je, kao i sport, pretrpela veliki udarac. Nama posao zavisi, takoreći, od broja okupljenih ljudi, a jedini izlaz u svemu ovome jeste socijalna distanca. Kako svima, tako i meni. Ja neću tražiti nikakvu pomoć jer sam jedan od onih što uvek ostavljaju pare sa strane, za nedajbože. Smatram da je trebalo da svi urade isto.

* Kako provodiš vreme u karantinu?

- Terasu sam pretvorio u teretanu. Uzeo sam neke sprave i tu sam po ceo dan. Vežbam i uživam da porodicom.

* Tvoj komšija Novak Đoković izneo je stav po pitanju vakcine, koji je naišao na određene kritike. Kakav je tvoj stav po pitanju vakcine?

- Smatram da Novak nije neko ko priča napamet stvari, okružen je vrhunskim stručnjacima i poštujem svaki njegov stav. Moj je taj da još nisam odlučio da li ću se vakcinisati jer prvo moram da se informišem o bezbednosti vakcine i mogućim nuspojavama. Problem je što niko od nas ne zna šta će se desiti kroz nekoliko godina po primanju vakcine.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

* Šta ti najviše nedostaje ovih dana?!

- Zagrljaji! Jedva čekam da zagrlim sve drage ljude, svoje najbliže. Fale mi prijatelji, bend, probe...

Foto: youtube.com/AmiG Show

Frizerka me sređuje preko Skajpa

* Mnogi se žale na frizuru tokom karantina budući da saloni ne rade. Tvoja je tip-top, čak si i boju promenio. Znači li to da tvoj frizer ipak radi?

- Frizuru sam nameštao sam i jedva sam je namestio pošto je jako porasla. Moja draga frizerka Goca mi je onlajn dala instrukcije kako da namestim. Sve obavljam preko Skajpa poslednjih dana.