Merima ozbiljno razmišlja o povlačenju sa scene: Hoću da okačim mikrofon o klin!


IZVOR: Adelarda POPOVIĆ - 21.11.2019 | 04:15


Pevačica izvorne narodne muzike Merima Njegomir priznala je za Srpski telegraf da je na korak do povlačenja sa estrade iako je i dalje veoma tražena u čitavom regionu, gde konstantno vlada interesovanje za njene nastupe.

Foto: ST/D. KADIĆ

Merima Njegomir

U takvim okolnostima razlog za povlačenje pevačica vidi u skoro pola veka svog postojanja i smatra da bi odlaskom ostavila prostor za mlade pevačice željne dokazivanja, ali pre svega, Merima želi da ode dok njen glas ima punoću po kojoj će ostati upamćena.

- Intenzivno razmišljam, već mesecima se preispitujem, da li da se povučem odmah i ostavim prostor mladim snagama. Već 47 godina sam na estradi i smatram da je bilo dosta, da je vreme da okačim kopačke o klin. Velika karijera je iza mene. Mislim da je možda bolje da odem kad sam na vrhuncu, nego kad glas počne da slabi i da ne dođem u situaciju da brljavim - rekla je Merima.

Foto: printscreen/TVPRVA

Merima Njegomir

Pevačica kaže da se odgovornost prema publici koju oseća od početka karijere sa godinama samo uvećavala.

- Svesna sam da je situacija kao u onoj predstavi "Karolina Nojber" kad se glumica publici obraća rečima:" Čekali ste moju grešku." Da, to se dešava i ja se uvek trudim da budem bolja takmičeći se sa samom sobom. Pomalo sam se umorila od toga - pomirljivo je rekla Merima Njegomir.