Ubijaćemo i političare, sve će biti pod našom kontrolom! Novi transkripti razgovora špijuna MI-6 u Beogradu


IZVOR: Marija R. ILIĆ - 07.11.2018 | 12:00


Engleski i američki obaveštajci u Srbiji s Endruom Monktonom (MI-6) i Dejvidom Blekom (CIA) na čelu ne samo da su organizovali atentat na premijera Zorana Đinđića 12. marta 2003. već su imali spreman spisak za likvidaciju još 30 ljudi.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

Milorad Ulemek Legija bio je žrtveno jagnje

To se vidi iz transkripata razgovora koje je vodio Monkton uoči atentata i na sam dan zločina sa svojim glavnim saradnikom u Srbiji, biznismenom iz Surčina (delovao pod kodnim imenom Marko).

Krećemo sa operacijom "Mač", cilj je ukloniti sve prepreke: Ova dokumenta otkrivaju ko je ubio Đinđića!

Te razgovore, kao i veliki broj drugih, koje je Srpski telegraf objavljivao prethodnih dana, presrele su naše službe. Podsetimo, naš list objavio je transkripte iz kojih se jasno vidi da su i akciju "Sablja" osmislili strani obaveštajci, a planirali su je pod nazivom "Mač". 

Treći razgovor Monktona i Marka

(12. mart, nekoliko sati pre atentata)

Monkton: Određen je krug ljudi, insajdera, koji će sinhronizovano otkrivati zlodela Legije i drugih koji će biti optuženi. Eliminisanjem "zemunskog klana" skidamo breme odgovornosti s mnogih u Vladi Srbije. Žrtvena jagnjad, to je njihova uloga u ovom trenutku!
Marko: Mislim da će se opirati! Već neko vreme su u dubokoj ilegali.
Monkton: Ne brini, naći ćemo ih već. Bez obzira na to koliko novca imaju i ko je sve do sada stajao iza njih. Kad ih dobro nagazimo... Ipak, jednu stvar sam naučio o ovoj zemlji. Ovde se sve može kupiti. Da čovek nestane ili da se pojavi, sasvim svejedno, neće imati kuda. Isplivaće na površinu.
Marko: Kakav je plan? Šta ćemo s njima?
Monkton: Vidi, pošto smo provaljeni za plan A i kad Đinđić nije pristao da da zeleno svetlo za operaciju, nemamo mnogo izbora. Oni će nam poslužiti da optuže Koštunicu, radikale i ove ljude koje treba...
Marko: Da li postoji spisak!
Monkton: Naravno. Nekih tridesetak ljudi, razmišljamo i o likvidaciji, ne bi bilo loše... Oni treba da kažu: "Mi smo to radili po njihovom nalogu." U kamere da kažu i onda...
Marko: Razumem. A posle toga?
Monkton: Posle toga postaće nezgodni svedoci kojih se treba rešiti. Bez mnogo razmišljanja.
Marko: Za njih razumem, ali šta ćete s političarima? Njih ne možete ubiti tek tako! Oni imaju stranke, članstvo. Javnost će se pitati...
Monkton: Ne, ne, Marko, ne razumeš... Stvoriće se takva atmosfera u javnosti preko medija, koji će biti u potpunosti pod našom kontrolom. Ovi političari će biti označeni kao šefovi kriminalcima, znači, i oni su kriminalci i to, zamisli, kriminalci koji će pružiti otpor pri hapšenju. Zgodno, zar ne!

Sutra ekskluzivno u Srpskom telegrafu i na portalu Republika:

Razgovori američkog ambasadora i ministara u Vladi Srbije o ubistvu Đinđića