EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE: Ovako je Zoran smrskao glavu Jeleni!


IZVOR: E. S. T. - 05.06.2018 | 09:00


Srpski telegraf došao je do ekskluzivnih fotografija sa mesta ubistva pevačice "Granda" Jelene Marjanović (33). Dosad neobjavljivane slike smrskane glave pevačice i njenog tela položenog na leđa pored kanala u Borči govore o brutalnosti ovog zločina, koji dve godine kasnije i dalje krije brojne misterije.

Foto: Srpski telegraf

Telo u kanalu

Za brutalno ubistvo pevačice "Granda" tereti se njen suprug Zoran Marjanović (40), kome su lisice na ruke stavljene godinu i po dana posle zločina, otkad je u pritvoru. On se sumnjiči da je 2. aprila 2016. s osam udaraca tupim predmetom po glavi usmrtio Jelenu na nasipu, a njeno telo je sledećeg dana pronađeno u kanalu.

Nenad Šipka, direktor Centra za forenzička istraživanja (CFI), potvrđuje autentičnost fotografija s uviđaja ubistva Jelene Marjanović i objašnjava da je na osnovu tih slika njegov tim i izneo tvrdnju da pevačica nije zadobila povrede na mestu gde je zatečeno telo.

Šipka: Na licu mesta nije bilo obilnog krvarenja, pa smatramo da Jelena udarce nije zadobila u kanalu

Foto: Srpski telegraf

- Fotografiju su analizirali naši saradnici stalni sudski veštaci. Na osnovu toga izneli smo tvrdnju da je na licu mesta moralo da bude obilnog krvarenja, kao i da bi se tragovi krvi našli i na počiniocu. Međutim, iz optužnice se vidi da na garderobi Zorana Marjanovića krvi nije bilo - priča Šipka.

On objašnjava i da povrede na Jeleninoj glavi ukazuju na to da se ne bi mogla uzeti kao istinita tvrdnja iznesena u optužnici da je pevačica pokušala da izađe na suprotnu stranu kanala, a gde je nađen trag krvi na šiblju.

- Da je Jelena pokušala da izađe, na donjem delu trenerke, patici i čarapi bi moralo da bude tragova blata. Sve i da se događaj tako odigrao, Marjanović ne bi mogao da je sa travnate površine dohvati i udari dok je Jelena na drugoj strani kanala širokog 3,10 metara, a kako se navodi u optužnici. Ona je pronađena bliže obali prema nasipu, pa je nerealno da se tu telo zadesi ako je izlazila iz kanala, a reč je o stajaćoj vodi - kaže direktor CFI.

26 meseci prošlo od brutalnog zločina

Nema krvi i blata

Šipka dodaje i da se u optužnici navodi da je napadač posle zločina izašao sa suprotne strane kanala, što se, prema njegovim rečima, ne može uzeti kao istinita činjenica.

Foto: Srpski telegraf

- Ako se sve to dogodilo na način opisan u optužnici, onda je mala Jana, Zoranova i Jelenina ćerka, ostala s druge strane nasipa i ne zna se kad je došlo do njenog susreta s ocem. Zbog svega toga - nepostojanja tragova blata na Jeleninoj patici i čarapi, a nema krvi ni na majici i na mestu pronalaska tela, mi smatramo da ona udarce nije zadobila u kanalu - zaključuje Šipka.

Sve o zločinu
2. APRIL 2016. - Jelena nestala dok je trčala na nasipu
3. APRIL 2016. - pevačicino izmasakrirano telo pronađeno u kanalu
3. APRIL 2016. - Zoran priveden, pa pušten posle dva dana
15. SEPTEMBAR 2017. - Marjanović uhapšen zbog ubistva
16. OKTOBAR 2017. - počelo saslušanje svedoka u tužilaštvu
9. FEBRUAR 2018. - podignuta optužnica protiv Zorana
20. MART 2018. - optužnica vraćena na dopunu