Đilasova naredba: Srušiti Sinišu i Nebojšu da se dokopamo Vučića


IZVOR: E. S. T. - 28.10.2019 | 20:00


Ako padnu Nebojša Stefanović i Siniša Mali, pašće i Aleksandar Vučić. Ovo je nalog koji je, kako saznaje Srpski telegraf u vrhu Saveza za Srbiju, lider te opozicione organizacije izdao najbližim saradnicima. Od tog trenutka počela je besomučna kampanja protiv dvojice ministara.

Foto: Tanjug/B. STEKIĆ

Cilj mu je jedino da sruši Vučića: Dragan Đilas

Prema rečima našeg sagovornika iz SNS, Đilas je oštricu napada usmerio ka Stefanoviću i Malom, svestan da bi mu direktan udar na Vučića mnogo teže pošao od ruke.

- Strategija koju je razvio Đilas podrazumeva frontalni udar na Stefanovića i Malog izmišljenim optužbama i prljavim podmetačinama. Ideja mu je da ako njih uspe da sruši, optuži i samog Vučića da je sve vreme stajao iza njih, štitio ih i da zato mora da ode - objašnjava naš izvor.

Upravo u ovom svetlu, kaže on, treba sagledati čitav niz besmislenih optužbi na račun Stefanovića i Malog, kojima, najviše preko društvenih mreža, pokušavaju da podmetnu sve i svašta. Poslednji takav primer videli smo preksinoć, kada je Đilasov pulen Janko Veselinović optužio Stefanovića da je iskoristio otmicu dečaka Petra Mitrovića (13) iz Stare Pazove za političku promociju.

- Da li je tačno da je dečak iz Pazove pronađen ranije, tokom dana, ali da se čekalo da ministar Nebojša Stefanović stigne sa mitinga iz Novog Sada i da on lično preda dete roditeljima? Imate li makar malo morala? Zašto se igrate roditeljskim osećanjima? - ispostavio je novu konstrukciju bez ikakvih dokaza Janko Veselinović.

Foto: Tanjug/J. PAP

Jedina meta Aleksandar Vučić

S druge strane, nastavljaju se i pojačavaju pritisci na članove etičkog odbora beogradskog univerziteta koji odlučuju o doktoratu ministra finansija Siniše Malog. Nebojša Stefanović i Siniša Mali juče nisu bili raspoloženi za komentar, dok Đilas odbija da daje izjave za naš list.

Prema rečima urednika portala Embargo Predraga Jeremića, u nedostatku argumenata, realne politike i kvalitetnog programa, opozicija bez uporišta u narodu pribegava svemu onome što se svuda u svetu naziva trač, neistina ili, u najboljem slučaju, poluistina.

Lažne optužbe na račun Stefanovića

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Nebojša Stefanović

- Opozicija tvrdi da je zloupotrebio otmicu dečaka za ličnu promociju, i to bez ijednog dokaza

- Ponavljaju da Nebojša Stefanović izvodi kordone policije i žandarmerije pred demonstrante, ali i pred učenike gimnazije, kao i da hapsi studente koji protestuju

- Navode da ćuti kad studente prebijaju (tri studenta pretučena sa leđa u Novom Sadu, napad nema nikakve veze sa policijom i Stefanovićem)

- Imali su tezu da je privođenje potpredsednika Narodne stranke i šefa odborničke grupe SZS u gradskom parlamentu Nikole Jovanovića nastavak pritisaka i pokušaj zastrašivanja političkih neistomišljenika, iako se ovaj nije odazvao na sudski poziv

- Poručuju da Stefanović ćuti kada njegovi partijski saborci iz SNS džipovima bez tablica presreću srpske seljake i ucenjuju ih da glasaju za Vučića

Šta kažu o paklenom planu Dragana Đilasa sagovornici Srpskog telegrafa čitajte u štampanom izdanju našeg lista, kao i na portalu Republika!

Foto: Srpski telegraf

Naslovna strana Srpskog telegrafa 29. oktobar 2019.