Afera "Oranice"! Ko štiti tajkuna: Vrbaški se hvali da je jači od države?!


IZVOR: D. S. - E. S. T. - 16.11.2018 | 04:42


Kontroverzni biznismen iz Vrbasa Vladimir Vrbaški misli da je jači od države. Vlasnik firme "Best seed producer", koja je uzurpirala državnu zemlju Graničara iz Gakova, možda bi i uspeo u svom planu da posluje nelegalno do mile volje da ga Srpski telegraf u toj nameri nije osujetio.

Foto: Starsport

Vladimir Vrbaški

Naime, naš list već danima piše o aferi "Oranice", koja je pokazala da je Ministarstvo poljoprivrede pre čak tri godine podnelo izveštaj u kojem se navodi da je državno zemljište obrađivano bez ugovora o zakupu sa Ministarstvom poljoprivrede.

JAKA ZALEĐINA

U izveštaju stoji i da je deo tog zemljišta koristilo preduzeće u stečaju, "Graničar", koje je imalo usmeni dogovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa firmom "Best seed producer". Ovo ministarstvo, kako nam je rečeno, podnelo je prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Somboru.

 

 

Ipak, ni tri godine kasnije, ovaj slučaj nije dobio pravi epilog, već je somborsko tužilaštvo donelo odluku da ne postoji osnovana sumnja da ima elemenata krivičnog dela. Zato se i postavlja pitanje ko štiti Vladimira Vrbaškog, tajkuna kog su radnici "Graničara" nazvali "nekim čije ime ne žele da spominju, jer ima jaku zaleđinu".

Pobegao u Majami

Čim je postao svestan činjenice da se srpska javnost konačno upoznala sa svim njegovim malverzacijama, Vrbaški je brže-bolje napustio Srbiju. Od pre nekoliko dana, Vrbaški se, kako saznajemo, nalazi u Majamiju, američkom gradu gde već nekoliko godina ima kuću.

"DA SE NE IGRAMO"

Da je moćan, te da mu niko ne može ništa, Vrbaški je preko raznih posrednika suptilno poručio i redakciji Srpskog telegrafa, ukazujući nam "da nemamo pojma na koga smo udarili" i da se "sve ovo neće tek tako završiti". Vrbaški nam preko svojih ljudi poručuje i da je "među najjačim ljudima u Vojvodini", među onima sa kojima se "ne treba igrati". Inače, naš list ni juče, kao i prethodnih dana, nije dobio odgovore na pitanja postavljena Vrbaškom preko firme "Best seed producer". NASTAVIĆE SE