Vesić: Đilas mrzi Srbiju, jer Srbija neće da glasa za njega


IZVOR: Tanjug - 13.11.2018 | 18:15


"Dragan Ðilas nije opozicija Vučiću, već Srbiji, koju mrzi zato što Srbija neće da glasa za njega", rekao je danas član Predsednistva SNS Goran Vesić.

Foto: Beoinfo

Goran Vesić

On je tako reagovao na izjavu Ðilasa, ranije danas u Čačku, da na svečanosti u Parizu nije bilo zavere, te da je mesto koje je dato predsedniku Srbije znak odnosa Francuske prema njemu, a ne prema Srbiji.

- Meni je neverovatno da Dragan Ðilas priča o međunarodnoj poziciji Srbije kada koristi svaku prilku da blati svoju zemlju i tera strane investitore - ističe Vesić, navodeći da "današnja Ðilasova izjava u Čačku najbolje potvrđuje da čime se Ðilas ponosi, pametan se stidi". 

Ðilas misli da smo zaboravili kako je pisao MMF-u blateći svoju zemlji, iznoseći laži i vređajući ih što podržavaju Srbiju, primećuje Vesić. 

 

 

- Svako normalan bi bio ponosan da se njegov predsednik sastane u poslednje četiri godine 11 puta sa kineskim predsednikom i premijerom, 13 puta sa ruskim predsednikom Putinom, desetak puta sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, sa evropskom i američkim zvaničnicima... O tome su Dragan Ðilas i njegov šef Boris Tadić mogli samo da sanjaju. I sada će Dragan Ðilas da priča o tome kakva je međunarodna pozicija Srbije - navodi Vesić u reagovanju. 

Prema njegovim rečima, žalosno je da Dragan Ðilas priča o tome da li svet danas prepoznaje zasluge Srbije u Prvom svetskom ratu kada Beograd dok je on bio gradonačelnik nije ni slavio 1. novembar - Dan oslobođenja grada iz 1918. godine, a nije slavio ni 20. oktobar. 

- Za njega, dok je vladao Srbijom, nije postojala srpska istorija. Interesovalo ga je samo koliko će reklamnih sekundi da proda Studiju B i RTS i koliko će miliona evra da zaradi - kaže Vesić. 

Dodaje da Dragana Ðilasa nije sramota da javno kaže da mu smeta snaga SrpskeVojske koja je pokazana na vojnoj vežbi. 

Foto: ST/N. MANDIĆ

Smeta mu, kaže, i činjenica da je Srbija kada je Aleksandar Vučić 2012. godine postao ministar odbrane imala samo jedan neispravan avion"mig", a da ima 10 aviona. 

Srbija nikada nije imala više tenkova nego danas, ističe Vesić i dodaje da je to ono što smeta Draganu Ðilasu. Smeta mu činjenica da je srpska vojska postala pod Vučićem jedna od najjačih u ovom delu Evrope. 

- Sve to pokazuje da Dragan Ðilas nije opozicija Aleksandru Vučiću, već Srbiji koja ga je prezrela i ne glasa za njega. Zato on mrzi Srbiju - zaključuje Goran Vesić.