"Vučića napadaju oni koji tuku žene"


IZVOR: Tanjug - 25.10.2018 | 12:04


Predsednica Aktiva žena Pokreta socijalista, Svetlana Selaković, poručila je danas da su žene, koje su odgovornom politikom predsednika Aleksandra Vučića zaposlene u kraljevačkoj fabrici iste one žene koje su izgubile svoje poslove usled pljačkaških privatizacija za vreme dosovskog režima.

Foto: Tanjug/D. GOLL

Aleksandar Vučić

Selaković je poručila da predsednika Vučića napadaju oni koji tuku žene, koji prete silovanjem i vešanjem, samo zato što je skrenuo pažnju javnosti na težak položaj nezaposlenih žena i upozorio poslodavce da ne smeju da sprovode diskriminaciju po godinama života ili polu. 

- Zaista je neshvatljivo da dosovci do te mere mrze svoj narod da je počelo da im smeta i to što se žene ponovo zapošljavaju - navela je ona u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Ističe da su žene u Srbiji u proteklom periodu imale priliku da vide dve politike na delu, dosovsku politiku mržnje, bahatosti i primitivizma, onu koja ih je ostavila bez posla, ponižene i bez nade i Vučićevu politiku otvaranja fabrika i novih radnih mesta, politiku sigurne budućnosti za nas žene i našu decu. 

"Mi žene iz Pokreta socijalista smo zahvalne predsedniku na svemu što čini za žene u Srbiji, ali je, takođe, dobro da smo imale priliku da čujemo šta dosovci misle o ženama i na koji način bi se oni obračunavali sa ženama, samo da su u prilici. 

Zarad naše budućnosti i naše dece, dosovski režim ne sme da se ponovi", navela je Selaković.