VUČIĆ NAJAVIO PROMENE: Da sledeće godine SNS bira novo rukovodstvo


IZVOR: Tanjug - 21.10.2018 | 18:09


Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić zatražio je večeras od naprednjaka podršku za održavanje vanredne skupštine SNS iduće godine, na kojoj bi se biralo novo rukovodstvo.

Foto: Tanjug/D. GOLL

Obratio se funkcionerima i članovima stranke: Aleksandar Vučić

U obraćanju na obeležavanju 10 godina od osnivanja SNS, Vučić je rekao da će oni koji nisu pošteno radili svoj posao i koji nisu radili dovoljno biti smenjeni na sledećoj skupštini stranke i ustupiti mesto novim ljudima koji će umeti da brane interese stranke i Srbije bolje i jače.

Vučić je rekao da traži podršku i za dodatno podmađivanje stranke, kako bi ljudi koji do sada nisu bili na funkcijama dobili priliku da pokažu šta znaju i da nastave u još jačem ritmu. 


- Vidim da se mnogi funkcioneri ne raduju tome... i zato tražim veći aplauz - rekao je Vučić i naveo da su se neki u SNS umorili, da neki moraju da budu i zamenjeni i da neki nisu odgovorili izazovu teškog vremena. 

On kaže da je spreman da pruži celog sebe i da svaki dan posveti budućnosti Srbije, ali da to traži i od članova SNS - da se bore za budućnost, da ne kukaju, da ljube stope svojih potomaka, a ne predaka, i da stvaraju nove vrednosti. 

Vučić je rekao i da će naprednjaci pobeđivati svoje političke protivnike ne zato što je njihova politika, kaže, nepostojeća pa se uhvate "silovanja ili vešanja" s vremena na vreme, već zato što SNS radi i bori se za Srbiju.

- Svaki put ste govorili kako ćete s lakoćom da počistite naprednjake i gubili ste toliko ubedljivo da niko nije tako ubedljivo gubio u savremenoj Evropi - rekao je Vučić.