"Šta traži Tači na obeležavanju 100 godina od pobede u Prvom svetskom ratu?!"


IZVOR: Tanjug - 16.10.2018 | 09:57


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da ideja razgraničenja znači da se zalagao za to da se znaju granice između Srba i Albanaca, ali da građani Srbije misle drugačije, što će on, kaže, poštovati.

Foto: Tanjug/AP

Hašim Tači

Na pitanje novinara da li će u Parizu, gde će u novembru biti obeleženo 100 godina od pobede u Prvom svetskom ratu, razgovarati sa Hašimom Tačijem, predsednik je bio jasan.

- Ja sam spreman da razgovaram uvek i svuda. U Pariz idu sile pobednice u Prvom svetskom ratu, ne znam kakve Tači ima veze sa tim? Ja idem.


Dodao je da će se, ako Tači bude na marginama tog skupa, "prošetati i do tih margina". 

- Nadam se da će i pre toga biti nekih razgovora - rekao je on.

Foto: Tanjug

Aleksandar Vučić

Odgovarajući na pitanje u vezi sa terminom razgraničenje, Vučić kaže da je njegova ideja bila da se znaju granice između Srba i Albanca i da se tako obezbedi mir i stabilnost za narednih 100, 200 godina. 

Te granice, ističe, niko ne zna da kaže gde su.

- Pitanje za sve: A gde su te granice, tamo gde kažemo mi ili Albanci, gde kažu Rusi ili Amerikanci, gde kažu Španci ili Italijani, Kinezi ili Nemci? Ne znamo i niko u svetu ne zna gde su te granice. Smatrao sam da je važno zarad naše budućnosti da to saznamo, da imamo mir i stabilnost sa Albancima za narednih 100 ili 200 godina - rekao je on.