NI REČI O SAVEZU ZA SRBIJU: DSS i dalje vaga hoće li sa Đilasom


IZVOR: Tanjug - 13.10.2018 | 16:29


Demokratska stranka Srbije (DSS) održala je sednicu glavnog odbora na kojoj se nije moglo čuti da li će ova stranka ući u Savez za Srbiju koji predvodi Dragan Đilas. Iako su ranije postojali nagoveštaji da će se DSS priključiti Savezu, o tom pitanju nije raspravljano.

Foto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ

Foto: Ilustracija

Umesto toga, predsednik DSS Miloš Jovanović ocenio je da je Srbija u dubokoj krizi koja je izazvana politikom da EU nema alternativu, pogrešnom ekonomskom politikom privlačenja stranih investicija, partokratijom, klijentelizmom, korupcijom i kršenjem Ustava.

Jovanović je posebno kritikovao politiku aktuelne vlasti prema Kosovu i Metohiji.

Jovanović je rekao i da je unutrašnji dijalog o Kosovu i Metohiji bio samo u funkciji pripreme za politiku "kapitulacije", kako vidi politiku predsednika Srbije.

Ponovio je da je za DSS potpuno neprihvatljiva svaka ideja o podeli Srbije i davanju stolice u UN nezavisnom Kosovu.

DSS se zalaže, kako je rekao, za nastavljanje pregovora sa kosovskim Albancima o pitanjima koja se tiču svakodnevnog života, a da se pitanje statusa KiM stavi u mirovanje.

Jovanović je optužio aktuelnu vlast za tešku ekonomsku i socijalnu situaciju, uprkos poboljšavanju fiskalne situacije.

- Srbija polako kopni, gubi i biološku i duhovnu supstancu. Potrebne su korenite, istinske i prave promene, a ne šminka i "sjaši kurta da uzjaše murta". Gledamo to skoro 18 godina - dodao je Jovanović.

Sednica je nastavljena bez prisustva medija.