VUČIĆ ODBRUSIO KOMŠIĆU I PLENKOVIĆU


IZVOR: Tanjug - 11.10.2018 | 12:29


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas, povodom izjave novoizabranog člana Predsedništva BiH Željka Komšića da je za njega Kosovo nezavisno, da je ponekad bolje prećutati i da želi odgovorno da gradi odnose sa BiH.

Foto: Tanjug

Aleksandar Vučić

- Srbija želi dobru saradnju sa BiH, i svom trojicom novoizabranih članova Predsedništva, sa Miloradom Dodikom, Šefikom Džaferovićem i Komšićem - podvukao je on.

Istakao je da neće da koristi svaku priliku, čak i kada je laka za sticanje političkih poena, da odgovara na tvrdnje bilo koga, iako, ističe, svakako nije naročito srećan zbog takve izjave. 

- Želim da na odgovoran način pristupam izgradnji odnosa u regionu i odnosa sa BiH. Bolje je ponekad prećutati. Manje štete u budućnosti - ukazao je on. 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da u razgovorima sa međunarodnim zvaničnicima nikada ne govori o Hrvatskoj, niti je primetio da se Srbija bavi Hrvatskom onako kako je to rekao hrvatski premijer.

Foto: Tanjug/D. GRIZELJ

Andrej Plenković

"Plenković mi nije ni na kraj pameti"

Adrej Plenković je, naime, izjavio da Srbija kleveće Hrvatsku u međunarodnoj zajednici, a Vučić ističe da sa međunarodnim zvaničnicima razgovara o važnim stvarima za Srbiju, o ekonomiji, problemima sa Prištinom...

- A, Plenković mi nije ni na pameti. Osim ako me neko ne pita, u životu ih nisam pomenuo - rekao je Vučić.

Vučić je rekao da će Srbi i Hrvati imati dobre odnose u budućnosti, što će, rekao je, jednog dana razumeti i Plenković, jer ni jedni ni drugi neće moći da opstanu ukoliko ne budu sarađivali.