VUKOVIĆ: Trifunović je prevarant, skuplja kamatu na bolesnoj deci!


IZVOR: Republika - 10.10.2018 | 12:21


Odgovorni urednik "Srpskog telegrafa" Boris Vuković tvrdi da Sergej Trifunović napada pojedine novinare ovog dnevnog lista, a da za sve što je uradio okrivljuje knjigovođu.

Foto: youtube.com/pink.rs

Gostovanje na TV Pink

- Kod Sergeja Trifunović koji sebe predstavlja kao velikog humanitarca, jedino što je veliko to je da je veliki prevarant. Kada smo mi otkrili da pare za bolesnu decu ulaže u investicione fondove, obrće i na kraju se hvali time da je to sve kamata i da kao oni na taj način zarađuju, shvatili smo da stvarno imamo posla sa jednim ološem, prevarantom, hohštaplerom. Vi mislite da neko skuplja novac, a on skuplja kamatu na bolesnoj deci i ako postoji ljudsko dno i neka ljudska imitacija onda je to sada Sergej Trifunović. Na kraju svega, kaže juče na toj američkoj televiziji kako nije znao i nije imao pojma kada su te pare prebačene. Čudi me da nije rekao "kakva humanitarna fondacija", nego je sada okrivio neku knjigovođu, ženu koja tamo radi. Mi smo juče pokušali da dođemo do nje. Na kraju je rekao da je predlog došao od nje "ajde da bacimo pare u neki investicioni fond", da na taj način gomila pare, a zar toj deci nisu hitno potrebne pare - rekao je Vuković gostujući u emisiji "Novo jutro" na TV Pink.

- To je jedna takva lažovčina, to je čovek koji tako izmišlja da smo mu zloupotrebili majku, da je "Srpski telegraf" zvao, mi majku nismo ni zvali. Znači, mi do majke nismo ni došli, mi smo skinuli sa sajta "Podrži život" gde on skuplja pare i rekli "čoveče, daj te pare ovom detetu, nemoj da držiš u investiconom fondu pare i da skupljaš kamate". I sada on nas naziva glupanima, vređa naše kolege, kači na Tviter naloge, i vređa ih kako oni izgledaju ili po seksualnoj osnovi to su ljigavštine - dodaje Vuković.

"Đilas ima kratko pamćenje, tu je Mitrović da ga podseti"

Osvrnuo se i na Đilasove izjave da se ugasi TV Pink rekavši da Đilas zaboravlja šta je radio u prošlosti i dok je bio na funkciji.

- Žalosno je što pojedini lideri poput Dragana Đilasa imaju kratko pamćenje. Na sve to morao je da reaguje i Željko Mitrović i da ga podseti šta se sve dešavalo ranije. Zamislite da je nekada Aleksandar Vučić morao da reaguje da se ugase neke televizije kada je krenuo sa emitovanjem Veliki brat i koliko bi ga osudili tada. Mislim da je jako zabrinjavajuće da navodni lideri opozicije pričaju tako nešto. Imaju daljinski, ako im se ne sviđa mogu da promene - kaže i dodaje da slična iskustva sa Đilasom ima i "Srpski telegraf".

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Dragan Đilas

- Imali ste i njegove reakcije da za Srpski telegraf ne želi da priča osim ako mu ne objavimo veliki odgovor. Mi objavimo, pa on nađe drugi način da ne daje izjave za nas. Mislim da je sramotno da se neko ko želi da vodi ovu zemlju, ponaša na taj način. Zamislite kako je ljudima koji rade na Pinku kada čuju izjavu da Pink treba ugasiti. Pravo na rad je jedno od osnovnh ljudiskih prava. Zašto sada ne reaguju NUNS i UNS? Ta silna novinarska udruženja stalno pričaju o etici i postulatima novinarstva i sada ćute. Šta bi onda moglo da se očekuje kada bi se desilo da Dragan Đilas može nešto da odlučuje - komentariše Vuković.

Nesreća kod Jagodine

U redakciji "Srpskog telegrafa" su, kaže Vuković, bili zatečeni kada su čuli za jučerašnju nesreću i u trenutku nisu bili sigurni da je reč o dve nesreće. 

- Vest nas je šokirala, i sinoć je još četvoro poginulo kod Svilajnca. Prema svedočenju ljudi, magla je bila kao zid. Pretpostavlja se da je jedan od krivaca i taj Nemac koji je zaspao za volanom i udario u šleper koji je vozio te plinske boce. To se zapalilo i ljudi su samo naletali i zakucavali se. Imali ste prizor da vidite da je automobil na vrhu kamiona. Juče su nekoliko sati vatrogasci izvlačili ljude iz vozila. Nisu mogli da dođu do tela - kaže i dodaje:

Foto: Tanjug

Nesreća kod Jagodine

- Imate slučaj da su deca sedela sa poginulom majkom u kolima. Odgovornost putara je bila velika, ali ne znam šta su mogli da urade. Na tom delu se nikada nije tako nešto dešavalo. Možda su mogli da stave te signalizacije, ili da se kod puta postave neki paneli - dodaje Vuković.