VUČIĆ: Razgovaraću s Ramom o ponudi Telekoma Srbija!


IZVOR: Tanjug - 08.10.2018 | 11:05


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će razgovarati sa albanskim premijerom Edijem Ramom o situaciju u vezi sa ponudom srpskog Telekoma za kupovinu Telekoma Albanija.

Foto: Tanjug/D. GOLL

Aleksandar Vučić

Vučić je na panelu sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom, upitan o jedinstvenom ekonomskom tržištu koje zagovara, rekao da nikada neće odustati od te ideje.

- Ne znam da li je Jens (Stoltenberg) znao, ali mislim da je Telekom Srbija nameravao da kupi Telekom Albanije (koji je deo Dojče Telekoma) i dali su najbolju ponudu, ali ministar telekomunikacija Albanije se nije saglasio sa tom prodajom, jer je smatrao da Srbija nije dobrodošao investitor - rekao je Vučić.

On je istakao da će o tome razgovarati sa Edijem Ramom, kako bi se ta situacija razrešila.

Vučić je naveo da je možda najvažnija politička ideja stvaranje jedinstvenog tržišta u celom regionu Zapadnog Balkana, a to,dodaje, znači da treba da se stvore podsticaji za sve, da zemlje imaju istu poresku politiku koja bi privlačila mnogo više investitora.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

Edi Rama

Kaže da Srbija ima 56 odsto od ukupnih investicija u regionu, navodeći da bi i ostali dobijali više kada bi postojalo jedinstveno ekonomsko tržište.

- Nikada neću odustati od te ideje - poručio je Vučić i dodao da je dobio poizitivan odgovor od ALbanije i da će razgovarati sa drugim liderima Zapadnog Balkana.

- Nebitno je ko je počeo prvi o tome da govori. Mislim da smo Rama i ja, ali je važno da to prepoznaje i EU. U tome je budućnost. Nebitno je ko će biti u EU za pet,ili 15 godina.Važno je da nešto uradimo pre toga - rekao je Vučić.