VUČIĆ SA STOLTENBERGOM U MLADENOVCU: Postigli smo dogovor o Kosovu


IZVOR: Republika - 08.10.2018 | 08:32 >> 09:32


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg prisustvovali su otvaranju terenske vežbe u Mladenovcu "Srbija 2018".

Foto: Tanjug/ FILIP KRAINČANIĆ

Vučić i Stoltenberg u Mladenovcu

Vučić je rekao da je zamolio Stoltenberga da se ne smanjuje misiju Kfora na KiM, jer je to jedina zaštita za srpski narod.

- Imao sam duge razgovore sa Stoltenbergom i razgovarali smo o svim vrstama saradnje Srbije i NATO. Ta saradnja je dobra i imamo dosta zajedničkih aktivnosti. Posebnu pažnju smo obratili pitanju KiM i na ulogu Kfora i bezbroj puta sam ga molio da ne smanjuje svoju misiju na KiM - rekao je Vučić ističući da Kfor ima efektinu ulogu u zašitu Srba.

Malo mi je lakše, jer ćemo moći da kažemo šta se dešava na terenu i pomognemo u zaštiti stanovništva - istakao je Vučić

Vučić ističe da su se dogovorili da u svakom trenutku kada postoje krizne situacije mogu da stupe u kontakt kako bi se izbegle teže posledice i zahvalio mu što je to prihvatio.


- Ako budemo imali potrebe u najkraćem roku, od nekoliko minuta stupićemo u kontakt i moći da rešavamo to odmah i pomognemo, kako bi mogli da objasnimo šta je to što se dešava na terenu i pomognemo u zašititi stanovništva - kaže Vučić.