ĐURIĆ: JANKOVIĆ JE PROTOTIP POLITIČARA KOJI IZNEVERAVA OČEKIVANJA


IZVOR: Tanjug - 02.10.2018 | 20:20


Potpredsednik GO Srpske napredne stranke Marko Ðurić kaže da predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković priželjkuje prevrate, jer zna da na izborima nema šta da traži.

Foto: Tanjug/T. VALIČ

Đurić kaže da je Janković ineverio očekivanja

- Janković bi trebalo da zna da je u demokratskim državama, u kojima se predsednik neposredno bira, najumesniji način da se neko izabere ili opozove upravo na izborima - navodi Ðurić u izjavi dostavljenoj medijima u kojoj komentariše poziv Jankovića da obeleži godišnjicu petooktobarskih promena.

Primećuje, međutim, da "ima nečeg umesnog u tome što Janković želi da pompezno obeleži godišnjicu petooktobarskih promena u Srbiji, jer upravo je on prototip političara koji izneverava očekivanja građana i simbol antidržavotvorne, sluganske politike koja je posle 2000. godine našu zemlju zavila u crno".

Ðurić primećuje i da se Jankoviću možda ne dopadaju pravila demokratskog izbora, jer je, kaže, poslednji put kada je imao priliku da na izborima traži podršku građana dobio je okvirno tri i po puta manje glasova od predsednika Vučića. 

Foto: Tanjug

Saša Janković

Nema te propagandne akcije kojom se može poništiti činjenica Jankovićevog izbornog debakla i činjenica da ga Srbija ne želi, konstatuje Ðurić.

- Laže Janković danas kada tvrdi da mari za građane, demokratiju i za Kosovo i Metohiju, jer ljudi poput njega ne mare ni za šta osim za svoje ambicije i sebične interese - kaže Ðurić i dodaje da je on na jednak način prezirao građane Srbije i u vreme kada kao ombudsman nije ni prstom mrdnuo da pomogne Srbima na Kosovu i Metohiji, kojima je "praktično oduzeo srpsko državljanstvo i građanska prava".