VUČIĆ I PUTIN U ČETIRI OKA: Ovo su teme o kojima će razgovarati predsednici!


IZVOR: Republika - 01.10.2018 | 13:43


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je situacija u regionu Balkana ozbiljna, da imamo ozbiljne političke probleme i da zato treba meriti svaki politicki potez i reč, a da će sa ruskim predsednikom sutra razgovarati i o tome i o bilatelnim odnosima i mnogobrojnim projektima.

Foto: Tanjug/AP

Aleksandar Vučić i Vladimir Putin

- U trenutku kada imamo ekonomski napredak i kada time možemo da budemo zadovoljni imamo značajne političke probleme u regionu i mnogo toga što nije sigurno kakav bi ishiod bio u slučaju narušuavanja stablnosti. U tom smislu susret sa Putinom je veoma značajan - rekao je Vučić novinarima u Moskvi.

Razgovaraće, kako kaže, i o bilateralanim odnosima koji su politički dobri, ali mogu biti i bolji", rekao je Vučić. On je dodao da će sa Putionom razgovarati i o mnogim projektima.


Kako je rekao Srbija je na ruskim televizijama među glavnim temama, ne samo zbog njegove posete, već i zbog svega što se zbiva oko nas, zbog nedavne situacije na Kosovu i provokacija Hašima Tačija.

"Pokušavamo da pronađemo najbolje rešenje za naše građane, kako da sačuvamo živote građana ali i stabilnost i mir", rekao je on. Vučić je rekao i da će prvo imati razgovor u četiri oka sa Putiniom, a potom i sastanak delagacija.