DRAMA NA KOSOVU: Specijalci ROSU zauzeli Gazivode i pohapsili sve SRBE da bi se TAČI PROŠETAO!


IZVOR: informer.rs - 29.09.2018 | 10:45 >> 11:47


Specijalci ROSU zauzeli su danas veštačko jezero i hidrocentralu Gazivode.

Foto: youtube.com/RED EAGLE

ROSU zauzela Gazivode

Prema prvim saznanjima, akciju je izvelo 60 naoružanih specijalaca ROSU. 

Oni nose duge cevi, a jedan deo ima fantomke.

Pripadnici ROSU su ušli u Centar za ekologiju i razvoj sporta, u neposrednoj blizini hidroelektrane.

Oglasio se potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović. 

- Povodom napada Albanaca na sever Kosova i Metohije i hapšenja Srba koji nisu počinili bilo kakvo krivično delo naložio sam direktoru policije da sve specijalne i posebne jedinice policije stavi u stanje najviše pripravnosti. MUP će nastaviti da prati razvoj situacije i preuzeće sve mere koje država bude naložila - stoji u saopštenju. 

Marko Đurić povodom ove situacije sazvao je vanrednu konferenciju za novinare.

Foto: Tanjug/T. VALIČ

Marko Đurić

- Specijalne jedinice, naoružane do zuba, albanske policije napale su i zauzele jezero Gazivode kako bi omogućile Hašimu Tačiju da poseti jezero Gazivode. Hašim Tači i njegovi teroriste, koji su tu sve blokirali da bi se on tu šetao, su to uradili samo da bi on mogao da se slika i voza u čamcu. Da bi do toga došlo oni su morali da sklone svakoga sa puta i uhapse sve Srbe koji su se našli tu na putu i uhapsili su tu u Centru za ekologiju sve Srbe sa jednim ciljem - da zastraše ceo srpski narod na Kosovu - naglasio je Marko Đurić i dodao da niko od nadležnih institucija nije reagovao na ovu situaciju.

Hašim Tači napustio je Gazivode oko 14 sati sa sedam vozila ROSU.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Hašim Tači

Opozicija, Sava Janjić, Rada Trajković i ostali ponavljali su sve vreme Vučiću nemoj ni oko čega da se dogovaraš pa ćemo videti za sto godina kad se promene prilike u svetu, pa su izgleda Albanci to shvatili kao jasan signal da nam sve otmu jer su Vučiću vezali ruke. I sad je izgleda jedina opcija koja predsedniku Srbije ostaje jeste rat, pošto pregovora nema. A ko će misliti na narod?! Što govori da je kampanja protiv Vučićevog plana zapravo kampanja kojom su direktno ugroženi životi naših ljudi!