OVO JE PLENKOVIĆEV PAKLENI PLAN! USTAŠE ne znaju šta će od muke, pa UDARAJU PO VUČIĆU!


IZVOR: alo.rs - 19.09.2018 | 11:40


Uplašeni da neće dobiti ono što su tražili, hrvatska medijska mašinerija se svom silom obrušila na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Foto: Tanjug

Andrej Plenković

Plenković, prema pisanju "Globusa" želi da postane visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost, odnosno želi da sedne u fotelju koja je trenutno namenjena Federiki Mogerini, koja je u korektnim odnosima sa Srbijom i našim rukovodstvom na čelu sa predsednikom Vučićem.

Vučić je kao obavešten političar i čovek posvećen svom poslu doznao za Plenkovićeve namere i pojedinim uticajnim krugovima u međunarodnoj zajednici sugerisao da bi to za Srbiju bilo neprihvatljivo.

Pošto se Vučićeva reč pažljivo sluša u evropskim institucijama jer je najvažniji lider na ovom delu Balkana Hrvati su se uplašili da od toga neće biti ništa. Zato su ga napali oko Kosova, upoređujući ga sa Miloševićem. I ne samo to sve da od Plenkovićevog novog posla ne bude ništa Hrvati bi da unište Vučića jer im smeta zato što od Srbije stvara najmoćniju zemlju u regionu u svakom smislu.

Hrvati, kao što je rečeno, ne znaju šta će od muke, već gledaju da na sve načine sabotiraju Vučićev rad.

Za sada to rade objavljujući nebulozne tekstove i poredeći srpskog predsednika sa Slobodanom Miloševićem zbog govora na Kosovu, a svako ko je imao prilike da čuje i delić Vučićevog obraćanja nedavno u Kosovskoj Mitrovici, uvideo je da je govor predsednika Srbije okrenut ka boljoj i prihvatljivijoj budućnosti, a ne onako kako Hrvati žele da predstave, prenosi Alo.

Foto: printscreen/jutarnji.hr

Aleksandar Vučić trn u oku

Koliko su Hrvati opsednuti mržnjom, pokazuje najnovija diskusija u Saboru, kada su Plenković i hrvatski poslanici u zavijenoj formi govorili o Srbima i odnosu prema našoj zemlji.

"Put Srbije u EU vodi i preko Zagreba i rešavanja akumuliranih pitanja", rekao je premijer naših zapadnih suseda odgovarajući na pitanje nezavisnog poslanika Hrvoja Zekanovića o rešavanju otvorenih pitanja sa Srbijom, među ostalim i ratne odštete.

Plenković je dodao da njegova vlada, kao i prethodne, rade na rešavaju otvorenih pitanja.

On je podsetio da se o njima razgovaralo prilikom posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Zagrebu, ali i hrvatskih funkcionera Srbiji.

Što se tiče prava hrvatske manjine u Srbije, Plenković je rekao da se nada da će ona imati status sličan onom koji ima srpska nacionalna manjina u Hrvatskoj.

Ovo samo pokazuje koliko su Hrvati spremni na sve da bi se dočepali stolice u EU, i da bi ponovo pokušali da unište srpski narod i Srbiju, a da li je ovaj politički nastup Plenkovića i njegovih pulena u najmanju ruku nekorektan, i zapaljiva retorika kojom se služi da stvori linč prema srpskim vlastima, signal zvaničnicima EU da je on zaista neprihvatljiv kandidat za mesto visokog predstavnika Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost, na obrazu je te iste EU.