SRPSKI TELEGRAF DOŠAO DO IMENA EKSTREMISTA! OVI ZLIKOVCI OVK SU ORGANIZOVALI BARIKADE


IZVOR: E. S. T. - 11.09.2018 | 05:12


Po komandi premijera lažne države Kosovo Ramuša Haradinaja nekoliko dobro poznatih zlikovaca rukovodilo je barikadama na Kosovu koje su sprečile dolazak predsednika Srbije Aleksandra Vučića mestu Banje.

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ

Tokom posete Aleksandra Vučića Kosovu, šiptari pravili haos

Kako Srpski telegraf saznaje, među njima nalaze se bivši pripadnik OVK i telohranitelj Hašima Tačija Ramiz Ladrovci, koji danas važi za čoveka od poverenja Kadrija Veseljija, zatim gradonačelnik Srbice Bekim Jašari, rođak Adema Jašarija, kao i bivši vođa OVK Sami Lustaku.

Zanimljivo je i da je major kosovske policije Vlaznim Surduli, koji je primećen kako se na barikadama raspravlja sa srpskim predsednikom Aleksandrom Vučićem, u bliskim vezama sa Tačijem i Veseljijem, te da bez njihovog znanja ne sme da napravi nijedan jedini potez na teritoriji Kosova.

Ramiz Ladrovci

Predsednik Glogovca, bio je u ratu i posle rata sa Haradinajem i Tačijem učestvovao u trgovini i švercu. Između njih je došlo do rascepa oko plena i Ladrovci se izvukao ucenama i prešao kod Kadrija Veseljija. Inače, bio je i ambasador Kosova u Tirani, a na to mesto je stupio zamenivši Sulejmana Seljimija, koji je prekinuo diplomatsku službu zbog optužnice da je počinio ratni zločin. U sudskom procesu Seljimi je osuđen na sedam godina zatvora, u istoj grupi sa bivšim predsednikom opštine Glogovac Nedžatom Demakuom.

Vlaznim Surdulji

Major u kosovskoj policiji, direktor Odeljenja za planiranje i operativnu procenu. Iz Gnjilana je, a u nedelju je zaustavio predsednika Vučića na putu ka Banjama. Nije slučajno poslat tamo jer su naveliko poznate njegove bliske veze da Tačijem i Veseljijem.

Foto: Tanjug/AP

Hašimov klan učestvovao u neredima

Tačijev drenički klan

Ova mafijaška grupa bavila se ilegalnom trgovinom oružjem, kradenih vozila, ljudi, cigareta i goriva. Tim poslovima, uključujući i drogu, bavio se i Haradinijev klan u Metohiji. Većina onih koji su organizovali postavljanje barikada kako srpski predsednik ne bi mogao da dođe do određenih delova Kosova sa srpskim življem nekada je operisala u sklopu dreničkog klana, a tih poslova se očigledno nisu oslobodili.