VUČIĆU ODOBRENA POSETA KOSOVU!


IZVOR: blic.rs - 06.09.2018 | 12:34


Ministarstvo unutrašnjih poslova samoproglašenog Kosova odobrilo je da tokom predstojećeg vikenda predsednik Srbije, Aleksandar Vučić poseti južnu srpsku pokrajinu.

Foto: Tanjug/AP

Aleksandar Vučić

U Kosovskoj policijskoj službi (KPS) rečeno je da je Vučiću odobren zahtev da na Kosovu boravi u subotu i nedelju, 8. i 9. septembra, kao i maršuta tokom koje će ga obezbeđivati pripadnici Specijalnih snaga KPS. U skladu sa odobrenjem MUP-a, kosovska policija će obezbeđivati puteve i lokacije na kojima će boraviti Vučić.

- Očekujemo direktive iz komande KPS-a, zvaničnu naredbu i obaveštenje da će Vučić boraviti na Kosmetu - kažu u policiji.

U KPS-u navode da u njihovu komandu za sever Kosova još nije stiglo zvanično odobrenje o Vučićevoj poseti, niti naredba o primeni mera bezbednosti.

- Ako naredba stigne, u skladu sa procenama o posetama visokog rizika, biće angažovan dovoljan broj pripadnika KPS, uključujući i pripadnike ROSU jedinice spremnih da reaguju ukoliko dođe do bilo kakvog narušavanja javnog reda i mira - kažu u policiji.

Zamenik regionalnog direktora policije za sever Kosova Besim Hoti rekao je da je situacija na severu mirna i stabilna, i da nema bilo kakvih naznaka narušavanja javnog reda i mira.