"Srpski narod mora da bude svestan da je Kosovo izgubljeno davno pre Vučića"


IZVOR: danas.rs - 05.09.2018 | 09:34


Predsednik republike Srpske Milorad Dodik kaže da srpski narod mora da bude svestan da je Kosovo izgubljeno davno pre dolaska Aleksandra Vučića i da on sada pokušava da spase ono što je gotovo nemoguće spasiti.

Foto: Tanjug/D. GOLL

Milorad Dodik

U delu intervjua za dnevni list Danas, upitan na osnovu čega tvrdi da je Kosovo pre Vučića bilo izgubljeno, Dodik kaže:

- Na osnovu međunarodnog priznanja zapadnih zemalja, ali i na osnovu raspoloženja javnosti u Srbiji kojoj Kosovo nije bilo pitanje dnevne polemike. Sama činjenica da je nadležnost za Kosovo sa UN prebačena na Euleks govori da je Srbija na neki način prihvatila da se oprosti od tog pitanja. Došao je Vučić i rekao tamo ima neki narod.

Odgovarajući na konstataciju novinara da "sam Vučić kaže da tamo nemamo ništa, a možemo da dobijemo nešto", Dodik je odgovorio:

- Vi možete sa da ulazite u varijacije i da ovde o tome pričamo do zore, ali ja govorim o principijelnim pitanjima. Vučić je došao i rekao mi to ne možemo da posmatramo, jer tamo imao četiri srpske opštine. Svakom pregovaraču treba dati nesumnjivu podršku i snagu, jer stranci kad vide da je neko na unutrašnjem planu napadnut zbog rešenja, oni se onda pojavljuju kao kompromis.