TEŠKA SRAMOTA: SAVA JANJIĆ RAME UZ RAME SA TAČIJEM, Srbi su krivi za rat na Kosovu!


IZVOR: Republika - 20.08.2018 | 09:00


Iguman Dečana otac Sava Janjić koji svakodnevno pljuje našu državu Srbiju na društvenim mrežama umesto da se moli bogu za srpski narod još u julu 1999. godine pokazao je na čijoj je strani i ko mu je draži.

Foto: www.youtube.com/Parovi TV HAPPY

Sava janjić

Naime, na jednom skupu u julu 1999, u vreme kada je NATO bombardovao Srbiju, Iguman Sava je stajao rame uz rame sa Hašimom Tačijem, očito deleći iste interese i uverenja!

- Mi verujemo i molimo vas da i vi učinite isto. Obe strane osuđuju zločine Miloševićevog režima na Kosovu. Osobe osumnjičene za ratne zločine na Kosovu i zločine protiv čovečnosti će biti izvedene pred lice pravde. Mi podržavamo ulogu Međunarodnog tribunala za ratne zločine. Mir se jedino može graditi na osnovama pravde, a ne uz isvetu - rekao je Iguman Sava Janjić još 1999, a preneo alo.

Ovim rečima i osudom Srba, Sava je praktično zakucao sudbinu srpskih haških optuženika, a šiptare abolirao.

Podsetimo, optužba da su Srbi krivi za rat nije prvi put da Sava Janjić direktno radi protiv svoje zemlje. Još 1998. godine u intervjuu Njujork Tajmsu on se založio da tadašnji predsednik SRJ Slobodan Milošević i lideri Srba iz Republike Srpske Radovan Karadžić i Ratko Mladić budu isporučeni Tribunalu u Hagu kako bi im bilo suđeno za ratne zločine.