POKRET SOCIJALISTA KRITIKUJE LIDERA LEVICE: Srbi sa KiM ni danas ne znaju šta je Stefanović potpisao u Briselu


IZVOR: Tanjug - 12.08.2018 | 15:13


"Borko Stefanović jedan od nosilaca politike koja je izdala narod na Kosovu i Metohiji i za vreme čije vlasti je čak sto zemalja priznalo nezavisnost Kosova", ocenili su danas u Pokretu socijalista.

Foto: ST/N. MANDIĆ

Borko Stefanović

- Aleksandru Vučiću drže lekcije oni koji su učinili sve da Kosovo dobije nezavisnost, koji su dozvolili pogrom nad Srbima na Kosovu i Metohiji, a napadaju ga baš zbog toga jer znaju da se istinski bori za Srbe i Srbiju - navodi se u saopštenju.

Kako navode, Stefanović je kao šef tima za pregovore sa Prištinom čuvao nacionalne interese tako što je lagao Srbe i postavio granicu na Jarinju i Brnjaku.

- Ni danas Srbi sa Kosova i Metohije ne znaju šta je to sve Stefanović potpisao u Briselu i dogovorio u njihovo ime, dok je njegov partner iz ''Saveza za pljačku Srbije'' namerno postavio pogrešno pitanje pred Međunarodnim sudom pravde, oterao UNMIK, a doveo Euleks - poručuju u PS.

- Jeremića, Ðilasa i Stefanovića ne zanimaju ni Srbi, ni Kosovo i Metohija, njih zanima isključivo da se domognu vlasti zbog pune državne kase, a za to im jedino smeta Vučić, jer je uz njega srpski narod - zaključuje se u saopštenju.

Stefanović je juče na Tviteru optužio aktuelnu vlast da je ona odgovorna za postavljanje prelaza na KiM i da su oni izbacili Srbiju sa KiM.