MILORAD DODIK U BAČKOJ PALANCI: Srbi žele mir, ALI SMO SPREMNI DA BRANIMO I OČUVAMO ONO ŠTO JE NAŠE


IZVOR: Republika - 04.08.2018 | 19:07


Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je u Bačkoj Palanci na obeležavanju Dana sećanja na stradale i prognane u "Oluji" da Srbi žele mir, ali da smo spremni da branimo i očuvamo ono što je naše.

Foto: Tanjug/J. PAP

Državni vrh Srbije i Srpske prisustvuje obeležavanju godišnjice "Oluje"

- Danas je Srbija naš identitet. Nas Srba koji živimo van Srbije. Bila je garancija i onda kada je bilo potrebno da se skrasi naš narod, da ovde dođu i nađu svoje utočište. Naša sloboda je uvek zavisila od toga i uvek je bila sigurna tamo gde imamo državu. I danas svesni ogromne političke državne zablude koja se zvala Jugoslavija, mi danas u RS nemamo pravu ni na jednu zabludu. Mi smo Srbi, mi želimo mir i slobodu! Ne želimo ništa od drugih da uzimamo, ali smo spremni da branimo i očuvamo naše - istakao je Dodik, nakon što se zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, zbog, kako je ocenio, hrabrosti da počne sa obeležavanjem Dana sećanja na žrtve u zločinačkoj hrvatskoj akciji.

- Opljačkali su, opustošili naša imanja i zemlju, kasnije sve zapalali da bi onemogućili da se ikada iko vrati tamo. Čitave porodice su nestale, deca, stari, civili su stradali. Nema pravde tamo gde zločin deli pravdu - podvukao je Dodik.